Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Han blir baldejt åt Noelle –

Noelles syssling och lärarstudenten Casper Engström blir hennes baldejt. "Det viktiga är att Noelle får en riktigt rolig bal", säger han. Foto: Privat

Han blir baldejt åt Noelle – "Väldigt många godhjärtade människor"

Han blir baldejt till Noelle Anemyr från Storebro. 25-årige lärarstudenten Casper Engström från Linköping erbjöd sig att göra dagen minnesrik för henne.
– Så fint gjort, säger mamma Erica Rinaldo.

Annons:

Casper Engström fick tips av sin farmor, som också är en Anemyr, att de visade ett inslag på TV4:s Nyhetsmorgon där Nathéa och öviga familjen sökte en baldejt till Noelle.

En mer självklar sak fanns inte, än att också Noelle skulle få känna sig speciell, få klä upp sig och vara med på de delarna som hon kan och vill vara med på, på balen i Hultsfred den 18 maj.

Stort rörande engagemang

Att hon har downs syndrom och autism fick inte vara ett hinder bestämde lillasyster Nathéa och mamma Erica som tog sociala medier till hjälp. Viket också väckte medias intresse.

– Sedan vi började leta baldejt åt henne har säkert ett 50-tal hört av sig, både äldre och jämngamla som erbjudit sig att gå på balen med Noelle. Någon jobbade inom LSS, en annan hade en egen syster med downs syndrom, berättar Erica Rinaldo.

– Det har dock fallit på lite olika saker, som avstånd och ålder. En del har varit äldre, men då kunde hon ju lika gärna gå med sin styvpappa Micke. Vi ville gärna att hon skulle få känna sig som alla andra tjejer den här dagen och få gå med en jämngammal.

Vad tänker du kring att hela den här grejen väckte så stort engagemang hos folk?

– Det är ju bra att man kan sprida det med hjälp av sociala medier. Och det finns ju väldigt många godhjärtade människor där ute, som hade kunnat tänka sig att gå med henne på balen.

”Känns kanonbra”

Efter att Nathéa och Noelle varit med på Nyhetsmorgon hörde lärarstudenten Casper Engström av sig och erbjöd sig att bli hennes baldejt.

– Han kontaktade oss helt nyligen, säger Erica Rinaldo och berättar att Casper är syssling till Noelle.

– Vi hade inte tänkt på honom tidigare. De är jämngamla och han är ju dessutom van att ha med ungdomar att göra, så det känns kanonbra.

Casper Engström tyckte det lät som en rolig grej, både för honom själv och Noelle.

– Vi är ungefär jämngamla. Jag vet inte hur mycket hon kommer ihåg av mig, men jag har träffat henne ett flertal gånger, framför allt om jularna när vi var yngre. Senast jag hälsade på var för två år sedan, när jag gjorde praktik i Vimmerby, säger han.

Vad fick dig att kontakta familjen?

– Jag jobbar mycket med barn, på kollo varje sommar, och tycker det är kul att få hänga. Jag känner också att det är släkten, det är en syssling och det är alltid trevligt att ta hand om släkten.

Han vill dock inte se det som att han gör en god gärning.

– Det viktiga är att Noelle får en riktigt rolig bal, det kommer jag fokusera på. Jag är väldigt glad att det blev jag, det passar jättebra, säger Casper Engström, som planerar skicka en film till Noelle inom det närmaste, där han är klädd i kostymen han ska bära.

Ska åka raggarbil

Balklänningen, en rosa prinsessdröm, är inhandlad sedan ett år tillbaka och hänger i Noelles rum. I väntan på den stora dagen.

– Det har även löst sig med raggarbil, en kompis till Natheas pappa hörde av sig och erbjöd sig att köra. I den får också Nathéa rum, så hon kommer finnas med under hela resan, som lillasyster och assistent kan man säga, säger Erica glad över att allt löste sig så fint.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: