Annons:

Sök

Annons:

Succén för Stridell fortsätter – nu har Alan Walker gjort en låt

Stefan Stridell befinner sig fortfarande i en bubbla. Bilden är ett montage. Foto: Mostphotos/Privat

Succén för Stridell fortsätter – nu har Alan Walker gjort en låt

På första maj skrev vår tidning om Vimmerbybons Stefan Stridells succé med barnens leksaksbrandbil. Den har bara fortsatt och nu har världsstjärnan Alan Walker gjort en låt av det hela.
– Det är så coolt. Han är en av mina idoler sedan länge, säger Vimmerbybon.

Annons:

Historien är helt galen. Den första maj kunde vi berätta om Stefan Stridell från Vimmerby som upptäckt att barnens leksaksbrandbil lät som en technolåt. Batteriet var nämligen dåligt och skapade det udda ljudet. 

Det hela exploderade fullständigt och på första maj var det över 5,2 miljoner visningar på hans Tiktokklipp. Det hela har bara fortsatt och nu är det uppe i 8,4 miljoner. 

Dessutom fick Stefan Stridell, efter artikeln i Dagens Vimmerby, vara med i Sverigesvepet i TV4:s "Efter fem" på måndagen. 

– Det var skitcoolt och surrealistiskt att få se sina brandbilsklipp på TV4. Det är svinkul att Vimmerby lyfts fram på det här sättet, berättar Stefan Stridell.

Vad har hänt under den här veckan?

– Visningarna har fortsatt att strömma in och en stor sak är att Alan Walker har hört av sig. Efter att han gjorde en låt av det, så har det exploderat igen.

Världsberömd producent

Alan Walker är en världsberömd brittisk-norsk dj och producent. 

– Det är så coolt. Han är en av mina idoler sedan länge. Man känner sig riktigt starstrucked och förstår att det är på allvar. Det är häftigt bara, säger Stefan Stridell, som får nypa sig i armen.

"Say Firetruck" har Walker skrivit till det han lagt upp.

– Vi får se vad han kokar ihop av det här, men han återpublicerade min video i går, så det känns som att han vill testa hur stort det kan bli.

Befunnit sig i en bubbla

Flera remixade låtar har också kommit ut på Spotify. 

– Jag hoppas att den ska gå varm på festivaler och sådant i sommar. Det är flera som har sagt att det säkert kan bli så. 

Kan du tjäna en del pengar på det här nu?

– Det är inga stora summor vi pratar om, men det kan man säkert göra. Jag har fått en del hjälp, så jag känner mig ganska trygg i det här nu.

Barnen, vars leksaksbrandbil det ju är, tycker förstås att det som sker är mycket häftigt. Stefan Stridell säger också att han befunnit sig i en bubbla i en veckas tid.

– Man tänker att det ska ebba ut, men så händer det något nytt hela tiden. Det går inte att förutse det riktigt. Det är i högsta grad vi liv fortfarande. 

Har du fått några reaktioner på din medverkan i TV4?

– Det är många lokala personer som hört av sig och som tycker det är häftigt och att jag skötte mig bra. Jag tycker bara det är surrealistiskt och är ödmjuk inför kraften av internet och kreativitet. Det här är en rätt simpel sak i grund och botten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: