Annons:

Sök

Annons:

Länspolitikern berättar öppet om sextrakasserier inom egna partiet

Socialdemokraten Laila Naraghi vittnar om sexuella trakasserier inom det egna partiet. Foto: Riksdagen

Länspolitikern berättar öppet om sextrakasserier inom egna partiet

Laila Naraghi, 34, sitter i riksdagen för Socialdemokraterna. Länspolitikern berättar nu öppet om hur hon blivit sexuellt trakasserad av partikamrater.
– Mannen på partikonferensen smög sig på mig bakifrån och tryckte sig mot mig. Jag var en tonåring med starkt politiskt engagemang som fångades mellan bardisken och hans svettiga fläsk, säger hon till tidningen Östra Småland.

Annons:

Sedan Laila Naraghi, som är från Oskarshamn, var 14 år gammal har hon varit engagerad inom politiken. Hon är numera riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Kalmar län. Hon sitter i riksdagens konstitutionsutskott. 

l den socialdemokratiska idétidskriften Tiden, där hon recenserar Birgitta Ohlssons (L) bok "Duktiga flickors revansch" har hon öppet berättat om sexuella trakasserier på partiarrangemang och att kvinnor bemöts på ett helt annat sätt än män.

– Det gör ont att läsa eftersom Birgitta Ohlsson skriver om smärtor jag känner igen. Jag bläddrade i mina egna dagböcker. Jag har upplevt samma saker, det Birgitta Ohlsson skrev påverkade mig, berättar Laila Naraghi Östra Småland.

Berättade hur hon skulle klä sig

I Tiden berör hon sina egna upplevelser och skriver om hur en man under en dans på en partikonferens tryckte upp sitt ben så hårt mellan hennes att det värkte, hur hon som ung politiker fick påpekanden om hur hon borde klä sig, sminka sig mer, byta glasögon och ha högre klackar. 

Hon berättar också om flera andra händelser inom partiet, som när hon trots att hon inte var topparnas kandidat nominerats och vunnit omröstningen till riksdagslistan inför valet 2014. Då ska det ha framställts av distriktsledningen som att nomineringen egentligen inte var giltig, skriver Östra Småland.

"Osynliggörandena när jag nominerats till uppdrag av medlemmar, men överordnade framställt det som att det inte ägt rum eller inte var tillåtet.", skriver hon och tillägger:

"Hoten från männen. Att gör jag och de som stödjer mig si eller så ska vi minsann få ångra det". 

"Klappar mig på huvudet"

Laila Naraghi har varit politiskt engagerad i 20 år, har arbetat på Olof Palmes Internationella Center, på Folk och Försvar och som analytiker på den socialdemokratiska partiexpeditionen. Hon har examen från Försvarshögskolan.

Hon menar att det inte förändrar någonting vid möten med en viss sorts män i det politiska arbetet. 

"Mannen med det tunga uppdraget som bara häromveckan klappade mig på huvudet (ja, bokstavligen) mitt under vårt samtal. När jag säger till honom att han inte ska göra så tittar han mig i ögonen och svarar bara "Varför?". Det är inte första gången han klappar på mig och inte heller första gången jag ber honom att inte göra så. Jag vägrar vänja mig", skriver hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: