Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Rött kort i premiären – så lång blir avstängningen för Tunas spetsvärvning

Diego Nicolas "Keko" Toribio Urrutia är automatiskt avstängd mot HM IS på fredag och stängs nu av i ytterligare två matcher. Foto: IFK Tuna

Rött kort i premiären – så lång blir avstängningen för Tunas spetsvärvning

IFK Tunas spetsnyförvärv Diego Nicolas ”Keko” Toribio Urrutia fick rött kort i seriepremiären mot IF Ariel. Nu har han fått sin dom från Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd. Han är automatiskt avstängd på fredag och stängs av i ytterligare två matcher.

Annons:

Det var efter dryga timmen spel i IFK Tunas seriepremiär borta mot IF Ariel som prestigevärvningen ”Keko” fick syna det röda kortet efter en situation med Kristdalalagets burväktare. 

”Jag vet inte vad som hände och förstod inte situationen riktigt. "Keko" är i en duell med målvakten och säger att han blev trampad på handen. Då sparkar han uppåt med benen. Jag ser att han får gult, men efter att domaren pratat med linjemannen blev det rött. Jag såg inte vad som hände”, sa Lars Gustavsson till vår tidning nu. 

"Keko" avstängd i totalt tre matcher

Den automatiska avstängningen skulle ha infallit mot hans tidigare lag Hultsfreds FK förra helgen. Då matchen blev inställd är han istället avstängd mot HM IS på fredag. 

Nu har Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd tagit del av yttranden från berörda spelare och domare och kommit fram till att ”Keko” stängs av i ytterligare två matcher under tidsperioden 3 maj-10 maj. Han spelar därmed inte mot Hjorted/Totebo och Fågelfors IF. 

– Jag vet inte vad som hände och såg inte situationen. Om han sparkade ner på riktigt, då ska det vara riktigt fult för att det ska bli två eller tre matchers avstängning. Jag tycker att det är ett tufft straff. Men men, man får gilla läget, säger Lars Gustavsson. 

Hur ser du på att ni får klara er utan honom i tre matcher?

– Det är en duktig spelare och en målskytt som vi givetvis vill ha på planen, men vi står aldrig och faller med en spelare. Gör vi det så tycker jag att vi har misslyckats, säger Lars Gustavsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: