Annons:

Sök

Annons:

Domarens egna ord om kaoset: "Har ett gemensamt ansvar"

Dawan Mofak från Vimmerby var en av domarna som dömde matchen mellan Slätafly och Vetlanda i division två. En match där Vetlanda kvitterade i slutsekunderna - med en spelare för mycket på planen. – Det är klart att jag är besviken. Och det är extra jobbigt att det händer i ett sådant läge, säger Dawan Mofak till Dagens Vimmerby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Muhidin Bahtanovic från Västervik och Dawan Mofak från Vimmerby var duon som dömde den uppmärksammade matchen mellan Slätafly och Vetlanda i söndags. En match där Vetlanda kvitterade till 6-6 med två sekunder kvar av ordinarie matchtid. Vetlanda vann sedan med 7-6 efter att ha avgjort i sudden.

”Blev chockad”

Men det var först efter matchen som det stora rabaldret startade. Detta när en filmsekvens från Vetlandas 6-6-kvittering spreds på internet. I filmen såg man klart och tydligt att Vetlanda hade sju utespelare på planen i samband med målet.

Hur kände du när du såg filmklippet?

– Just då blev jag chockad. Jag tänkte bara att ”vad fan är det som har hänt?”. Ingen av oss (Dawan och hans domarkollega) hade någon aning om det här. Vi uppfattade inte att Vetlanda spelade med sju utespelare och det gjorde inte någon annan heller, säger Dawan Mofak.

Efter att ha sett filmen konstaterar Mofak att den sjunde Vetlandaspelaren inte har varit på planen i mer än några sekunder när kvitteringen kommer.

– Det handlar om tre, kanske fyra sekunder. Den spelaren det handlar om springer till målet och står där. Som jag ser det så påverkade han inte spelet. Men det är klart att han inte ska vara där. 

Tar lärdom

Att målet kom efter en regelvidrighet råder det ingen tvekan om.

– Jag är besviken över att det hände. Vi gjorde ett misstag och det är mänskligt och något vi får ta lärdom av. Samtidigt vill jag poängtera att vi alla har ett gemensamt ansvar. Det gäller såväl domare som de båda lagen. Vetlanda ska inte släppa in en sjunde spelare på planen i det läget, säger Dawan Mofak.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: