Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
FORTSATT ANSTRÄNGD EKONOMI FÖR VH

Ekonomiskt är läget fortsatt mycket ansträngt för Vimmerby Hockey. På bilden ordförande Anita Westerback.

FORTSATT ANSTRÄNGD EKONOMI FÖR VH

Under tisdagskvällen höll Vimmerby Hockey sitt första styrelsemöte efter avancemanget. Trots en rad insatser är det ekonomiska läget fortsatt ett bekymmer.
– Det är fortsatt ansträngt, men för tidigt att säga exakt hur vi landar, säger ordförande Anita Westerback. 

Annons:

Det har varit eufori och feststämning i flera dagar efter Vimmerby Hockeys säkrade avancemang i seriesystemet. Nästa säsong ska klubben för första gången spela i Hockeyallsvenskan.

Men allt är inte guld och gröna skogar. Under tisdagen höll klubben sitt första styrelsesammanträde efter uppflyttningen. Trots ett stort antal insatser de senaste månaderna för att förbättra ekonomin är det högst oklart om man kan leva upp till licenskravet. 

– Det är fortsatt ansträngt, men för tidigt att säga exakt hur vi landar. Det är en svår situation, säger VH:s ordförande Anita Westerback. 

Förbundet gick nyligen ut med att klubbar som är under kontrollår kan beviljas ett extra kontrollår. Vimmerby Hockey ska snart göra bokslut.

– Det är en extra livlina, men vi vet inte exakt vad det blir för krav. Det handlar om att få till en handlingsplan då och kunna skicka in den för bedömning. 

Finns det en risk att det inte blir spel i Hockeyallsvenskan på grund av ekonomin?

– Jag vill inte uttala mig om det. Vi har inga klara siffror och då är det bara dumt att spekulera.

Freedeke vill inte kommentera

Camilla Freedeke, avgående ordförande i Kalmar HC, har varit inne och hjälpt klubben den senaste tiden. Anita Westerback ser gärna att hon blir ny ordförande i klubben.

– Hon är fortfarande ordförande i Kalmar, men jag har tjatat länge på henne. Det skulle inte alls vara fel, men det skulle också kunna bli en annan lösning. Det viktigaste är att hon finns med i vår organisation och sedan i vilken roll är inte lika viktigt. Hon bor och jobbar i Kalmar, så vi får se. Vi vill invänta vad valberedningen kommer med för namn.

Själv vill Freedeke, som också kopplats ihop med HV71 och IK Oskarshamn under våren, inte alls kommentera saken.

– Just nu är fokus att hjälpa Vimmerby Hockey att klara steget upp i Hockeyallsvenskan. Det jag jobbar med är att få Vimmerby Hockey att klara av de krav som ställs på föreningen. Där är jag med och bidrar med min erfarenhet. Det är ett stort kliv att ta med ekonomi, organisation och hall. Frågor kring ordförandeskap har jag inga kommentarer till, säger hon.

Ingen budget

Vimmerby Hockey inväntar fortfarande besök från både Hockeyallsvenskan och Svenska Ishockeyförbundet. 

– Vi kan inte springa före, utan måste först veta hur vi ska jobba. Vi behöver dra igång marknadssidan väldigt snabbt, men annars finns det många grejer som vi inte rår över ensamt. En del är ihop med kommunen och vi vill också finnas med i den här gruppen tillsammans med kommunen, säger Anita Westerback.

När kommer de hit?

– Jag tror att förbundet kommer nästa vecka och när de har varit här vet vi lite mer. Vi närmar oss också årsmötet och då ska det till en ny styrelse. Det är mycket som är oklart fortfarande kring säkerhet, omklädningsrum och andra frågor. Det är lite andra regelverk som vi måste anpassa oss efter. 

Sportchefen Pelle Johansson har ännu inte fått någon budget att arbeta utefter.

– Vi har börjat skissa på en budget, men det kommer bli mer detaljerat så småningom. Han har fått lite direktiv, men det finns inga summor att gå ut med nu.

Har du hunnit landa i det som hände i helgen?

– Vi har haft lite möten och träffats en del, men det är ganska ofattbart fortfarande. Nu ska det här arbetet påbörjas och det är då man förstår att det kommer bli annorlunda.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: