Annons:

Sök

Annons:

Dubbelt svenskt på NM-pallen – succé för Västervikskillen Noel

Philip Hellström Bängs tog silver och Noel Wahlqvist brons i NM-finalen i Målilla. Foto: Linus Johansson

Dubbelt svenskt på NM-pallen – succé för Västervikskillen Noel

I sin första individuella tävling i 250 cc fick Västervikskillen Noel Wahlqvist kliva upp på pallen i nordiska mästerskapet.
– Jag visste inte alls hur långt det skulle räcka så jag är riktigt nöjd, säger Noel Wahlqvist.

Annons:

Marcus Birkemose vann nordiska mästerskapet som kördes i Målilla i dag överlägset. Lika överlägsen tvåa var dalmasen Philip Hellström Bängs, som bara tappade en poäng.

– Tanken när jag åkte hit var att försöka vinna, men sen är det tufft och Birkemose kör bra. Det är också står skillnad på inner- och ytterspår och jag fick stå utanför honom när vi möttes, säger Philip Hellström Bängs.

Viktig omkörning

Kampen om bronspengen blev däremot tuffare. Till slut var det Västervikskillen Noel Wahlqvist som drog det längsta strået efter att ha bjudit på en av få omkörningar i tävlingen i sitt sista heat.

– Jag visste att jag var tvungen att vinna så jag gjorde allt för att göra det och det lyckades ju, säger Noel Wahlqvist.

Hur gick tankarna när du åkte hit i dag?

– Jag visste faktiskt ingenting utan kände bara att jag skulle göra mitt bästa. Det var min första tävling individuellt i 250 så jag är riktigt nöjd.

Bakom tättrion följde två danska förare i form av Rasmus Pedersen och Esben Hjerrlid, som båda körde in elva poäng och som därmed var en poäng bakom Noel Wahlqvist.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: