Annons:

Sök

Annons:

DACKARNAS STJÄRNA PISTOLHOTAD I GARAGE

Dackarnas stjärna Peter Ljung blev utsatt för en mycket obehaglig upplevelse i helgen. Foto: Linus Johansson

DACKARNAS STJÄRNA PISTOLHOTAD I GARAGE

Dackarnas stjärna Peter Ljung blev pistolhotad efter GP-tävlingen på Friends Arena i Stockholm. Peter Ljung hamnade ensam med tre män i ett garage i anslutning till sitt hotell i huvudstaden. – Det var som att vara med i en film, säger Peter Ljung.

Annons:

I lördags var Peter Ljung banreserv vid GP-tävlingen på Friends Arena i Solna utanför Stockholm. Men Dackarnas stjärna fick aldrig beträda banan. 

På kvällen, när Ljung skulle hämta en väska i hotellets garage, fick Åsedasonen vara med om en väldigt otrevlig upplevelse.

Speedwaystjärnan blev pistolhotad av en man i garaget. 

– Jag var nere och skulle hämta en väska i bilen som stod i garaget. Förmodligen så hade en bil kört ut och några mindre fräscha personer hade slunkit in. En av dem stod vid utgången och de var ett par, tre stycken. Jag blev spak, säger Peter Ljung. 

Och du blev pistolhotad?

– Det lär jag ha blivit. Jag vet hur man håller i en pistol, jag har provskjutit pistoler tidigare, på bana givetvis och det hängde en tröja över, men jag såg vad som stack ut under och kände på stämningen att det var läge att sticka. 

"Fanns inget fönster"

Dackeföraren sade till mannen som pratade engelska att han inte ville ha några problem. 

– De pratade givetvis engelska och jag sa att jag inte ville ha några problem och började knalla. Jag hade 20 meter att gå uppför en backe och det var långa meter kan jag säga. Jag vågade inte vända mig bakåt, för jag tänkte att de skulle tro att jag undrade hur de såg ut eller så. Det tog en stund innan det liksom sjönk in vad som hade hänt, men det var som att vara med i en film. Det var väldigt obehagligt, jag var helt ensam och det fanns inget fönster. 

Ljung ringde sin fru som satt på hotellrummet direkt när han kom ut från garaget. 

– Jag hade batteritorsk, så kunde bara ringa ett samtal så jag ringde frugan och sa till henne att ringa polisen. Jag sa: "De har vapen och de håller på och robbar bilar", och polisen sa att de skulle dit direkt, men sedan har jag inte hört något mer om det. 

"Vardagsmat numera"

Den svenske landslagsföraren skrev om händelsen på sin egen Facebook-sida senare. 

– Det kunde ju gått illa, det vet man ju aldrig. Men det blir bara värre och värre i det här landet, så det är bara att vänja sig. 

Vad tänker du på då?

– Det blir ju det, det är bara att läsa tidningarna. Det är pistolhot, våldtäkter, det är vardagsmat numera. För några år sedan var det en stor grej om det skedde något sådant, säger Peter Ljung.

Enligt Brottsförebyggande rådet ökade antalet mord och våldsbrott i Sverige 2015. I ett längre perspektiv minskar dock det dödliga våldet i Sverige, enligt Brå.

– Det är mycket skit som dom hävdar, men vi vanliga som lever i Sverige ser vad som händer. Det är man inget fan av när man har små barn. 

Fotnot: Händelsen inträffade i garaget till Peter Ljungs hotell på lördagskvällen. Det hände inte i något garage i anslutning till Friends Arena.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: