Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Andersson (S): Sover sig Peter Karlsson igenom våra möten?

Jag vet inte om Peter Karlsson (C) sover sig igenom våra möten och helt missar vad vi driver för frågor och vilka prioriteringar som görs.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Självklart tittas det på arbetsmarknadens behov för att skapa utbildningar som matchar både nuvarande och kommande behov.  Företagskontakter och samarbeten pågår hela tiden och inventeringar av kompetensförsörjning görs.

Det arbetas hårt (till skillnad mot vad centern uppenbarligen anser) med att få hit både högskoleutbildningar och YH-utbildningar och för att göra vårt gymnasium än mer attraktivt.

 *

Ett drivet Campus Småland (Vimmerby, Västervik, Hultsfred) har lyckats att få till ett samarbete med Linköpings universitet som gör att vi i norra länet från och med nästa höst kan utbilda 60 förskollärare, 20 platser på vardera ort. Ett samarbete som vi hoppas genererar fler utbildningar i framtiden. Lärarprogrammet är ett önskemål med tanke på lärarbristen som finns och då inte bara i Vimmerby.

Vi kommer nu i höst att starta en utbildning av CNC-tekniker.

Det har pågått en gymnasial lärlingsutbildning för vuxna som vill arbeta inom husindustrin. Ett samarbete mellan Vimmerby och Hultsfreds lärcenter och lokala företag i branschen som kommer att fortsätta.

 *

Vi startar upp vård- och omsorgsprogrammet på Vimmerby Gymnasium, behovet av undersköterskor är stort.

Man arbetar aktivt med att locka fler unga att söka industriprogrammet. Hur kan man tänka om och göra programmet mer lockande?

Vi är en del av Teknikcollege Östra Småland där visionen är att industri-, verkstads- och teknikföretagen i regionen ska kunna rekrytera kompetent personal.

 *

Behovet av arbetskraft inom restaurangbranschen är stort och intresset för utbildningen är låg.

Det är en utmaning att fylla om vi ska välja att behålla programmet. Man tittar på om vi kan få till en YH-utbildning så lokalerna kan nyttjas fullt ut och vi kan utbilda flera.

Att centern påstår att nuvarande politiska ledningen för Barn- och utbildningsnämnden inte skulle se några möjligheter i att utveckla lärlingsprogrammet är naturligtvis inte sant, ständiga diskussioner förs om hur vi ska förnya och förändra för att anpassa oss till bl.a. den rådande arbetsmarknaden.

Ett litet axplock av vad som sker, så centern behöver inte oroa sig, det pågår ständigt ett arbete för att utvecklas. Vi har kompetenta chefer, rektorer, medarbetare som ser vikten av utveckling och som ser möjligheter i att tänka om och tänka nytt.

Lis Astrid Andersson (S)

Ordförande Barn- och utbildningsnämnden

Fotnot: Här kan du läsa Peter Karlssons och Anna Svenssons debattinlägg.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: