Annons:

Sök

Annons:

Axelsson: Vem ska man tro på?

I en artikel i Dagens Vimmerby 22 augusti säger Lis-Astrid Andersson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnen (BUN), att Nybble är ett bättre alternativ än VOK-skogen för en ny förskola.

Annons:

Hon öppnar för att socialdemokreterna och moderaterna kommer att ändra sig om Aleris bygge inte blir av. Hon säger vidare att ”vi är överens om att det (Nybble) är ett bättre alternativ”. Jag är inte säker på om hon med vi menar hela majoriteten eller ledamöterna i BUN, där moderaten Kjell Alexandersson är vice ordförande.

Jag är säker på att det här ställningstagandet applåderas av stadens idrottslärare och av många, många Vimmerbybor.

*

Men det finns en del smolk i glädjebägaren. I en artikel i Vimmerby Tidning 25 augusti uttalar sig socialdemokratiska kommunalrådet Helen Nilsson. Hon vidhåller att det ska byggas en förskola i skjutbaneskogen. Det är OK för mig att hon inte vill kalla området på samma sätt som de flesta andra gör numera, nämligen VOK-skogen. Det är ändå mer än 50 år sedan skjutbanan låg i skogen och Vimmerby OK byggde klubbstugan där.

Moderata kommunalrådet Tomas Petersson skriver på sin blogg den 24 augusti: ”I kommunen har det beslutats att en ny förskola ska lokaliseras till Skyttehageskogen vid Lundagatan. Det har också beslutats att i detaljplanen som nu tas fram ska resten (ca 80 %) av markområdet skyddas från framtida exploatering. Detta är beslutat på grundliga underlag om nuvarande och framtida befolknings boende i Vimmerby.

*

Man kan reta sig på att han skriver Skyttehageskogen istället för VOK-skogen eller skjutbaneskogen. Skyttehagen var ett danspalats som revs för att ge plats åt idrottshallen och Vimarskolan. Men det viktiga i den här frågan är vad styrande politiker egentligen tycker om att bevara VOK-skogen som ett friluftsområde för skolor, Vimmerbybor och föreningar. Det har vi inte fått svar på ännu. Inte heller har vi fått ett klart svar på var S och M tänker bygga förskolan.

De som vill bevara VOK-skogen och göra den ännu mer attraktiv har flera andra partier som de kan lägga sin röst på i valet till kommunfullmäktige.

Bertil Axelsson

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: