Annons:

Sök

Annons:

SD:

Anneli Jakobsson och andra sverigedemokrater skriver om coronaviruset. Foto: Simon Henriksson

SD: "Det här viruset har fått för stora proportioner i samhället"

Covid-19 får för stora proportioner i samhället. Det skriver Sverigedemokraterna i en debattartikel.

Annons:

Nu har Coronaviruset (covid19) kommit till Sverige och enligt experterna som vi i detta fall måste tro på säger att i de flesta fall är det som en vanlig influensa med feber och hosta och i de flesta fall går det över av sig självt men undantag finns och det är de som är gamla och/eller har en bakomliggande sjukdomsbild, de kan bli riktigt sjuka.

Nu hamstrar folk dagligvaror som om vi hade krig, det är kundvagnar fyllda med toapapper, blöjor, mjöl, jäst och andra förnödenheter så hyllorna gapar tomma i butiken, utan en tanke på de människor som blir utan, som kommer till sin butik för att veckohandla.

Det här viruset har fått för stora proportioner i samhället, sen förringar vi absolut inte allvaret med covid19 men det gäller ju först och främst att skydda våra äldre och de med dåligt immunförsvar mot viruset. Vimmerby kommun handlar föredömligt och har uppdaterade hemsidor om vad som händer angående viruset.

"Inte gripas av panik"

Gymnasieskolan, lärcenter och Campus har nu stängt igen i Vimmerby och eleverna läser på distans, allt för att förhindra smittspridningen men för några elever är det svårt för distansundervisning eftersom de går på praktisk utbildning så för att ha något meningsfullt att göra vill ett par elever hjälpa äldre som är i riskzonen att handla mat, gå till apoteket och annat som man behöver hjälp med, mycket bra iniativ och tanken är god, men har de här eleverna testats för coronaviruset? Och om eleven testats negativt mot viruset, vad händer om den äldre som får besök har smittan? Här måste man tänka efter ordentligt så det inte blir fel. Man stänger ju skolor av en anledning, att förhindra smitta av Covid19 och äldre som kan bli mycket sjuka bör i möjligaste mån undvika kontakt med utomstående vilket också är rekommenderat från kommun att avstå besök i möjligaste mån.

Det viktiga i dagsläget är att inte gripas av panik, att stötta våra lokala handlare, att följa råd från folkhälsomyndigheten, regeringen och sist men inte minst, Vimmerby kommun som hela tiden håller oss uppdaterade.

Anneli Jakobsson, ordförande SD Vimmerby 

Roger Andersson, vice ordförande SD Vimmerby

Kjell Jakobsson, SD Vimmerby

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: