Annons:

Sök

Annons:

DEBATT: Nestor och Högberg ligger (S)teget efter

Ola Gustafsson (KD) svarar på Daniel Nestor och Peter Högbergs debattartikel.

DEBATT: Nestor och Högberg ligger (S)teget efter

Socialdemokraternas nyvaknade stöd för civilsamhället är välkommet om än lite yrvaket. De efterfrågar kommunalt agerande för att ge stöd till föreningar som upplever stora intäktsförluster under Coronakrisen.

Annons:

Jag kan ge besked om att föreningarna har erbjudits tidigarelagd utbetalning av föreningsanslagen för att mildra den akuta ekonomiska situationen. Kultur- och fritidsutskottet har gett utvecklingsavdelningen i uppdrag att ta fram på förslag på hur kommunen ytterligare ska kunna hjälpa föreningslivet under krisen. Detta arbete pågår med full kraft vilket borde vara bekant för Nestor och Högberg som båda sitter i utskottet. De förslag som ska presenteras ska vara finansierade. I detta avseende tillför inte S-artikeln något nytt.

Många väljare minns säkert att det var när Socialdemokraterna var i majoritet som såväl investeringsbidrag till föreningar som budget för konstinköp skars bort. Det är därför överraskande att S nu föreslår att dessa båda budgetposter ska återinföras. Dessvärre skickar inte Nestor och Högberg med något förslag på finansiering vilket hade varit önskvärt. Jag ser fram mot konkreta finansieringsförslag från S-politikerna i kultur- och fritidsutskottet.

Nonchalerar borgfreden

Det lyser igenom att S vill rikta strålkastarljuset från S+MP-regeringens svaga intresse för att hjälpa civilsamhället med nationella medel. Jag samtalade förra veckan med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch om min oro för föreningarnas situation och Kristdemokraterna har på riksnivå fört fram flera förslag på stödåtgärder som dock inte har hörsammats av regeringen. Jag uppmanar Nestor och Högberg att föra motsvarande samtal med sin partiledare för att få regeringen att omvärdera sin inställning till föreningarnas situation.

Jag beklagar att Socialdemokraterna i och med sina ledande företrädares debattartikel väljer att nonchalera den borgfred som vi kommit överens om och vars syfte är att med gemensamma krafter ta Vimmerby igenom krisen. Men dessa s-företrädare kanske mest avslöjar att man inte har koll på det som redan är gjort för att stödja föreningslivet i vår kommun.

Ola Gustafsson (KD), Ordförande för Kultur- och fritidsutskottet i Vimmerby kommun

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: