Annons:

Sök

Annons:

Axelsson (MP):

Caroline Axelsson (MP) svarar Anneli Jakobsson (SD) om klädskatten. Foto: Simon Henriksson

Axelsson (MP): "Risken att vi behöver gå med rumpan bar är obefintlig"

SD:s Anneli Jakobsson gör sig lustig över nya förslaget om kemikalieskatt i skor och kläder.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Kan hända har hon missat att de flesta svenskar äger mer kläder än de använder. Jag som arbetat med välgörenhet på sista tiden kan intyga att fler människor vill ge bort kläder än vad det finns de som behöver kläder. Precis som med plastpåsar behöver människor tänka till. "Behöver jag verkligen den där skjortan? Jag har ju redan tre vita skjortor hemma.."

Enligt januariavtalet, den sakpolitiska överenskommelsen mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet de gröna, ska en kraftfull grön skatteväxling genomföras med höjda miljöskatter som växlas mot sänkt skatt på jobb och företagande. Enligt januariavtalet ska även en skatt på farliga kemikalier i kläder och skor införas. Skatteintäkterna bedöms öka med ca 1 miljard kronor.

Syftet med skatten är att minska förekomsten av eller risken för exponering och spridning av miljö- och hälsofarliga ämnen från kläder och skor på ett kostnadseffektivt sätt.

Risken att kläd- och textilindustrin fortsätter att förgifta vatten och landområden är stor och risken att vi svenskar ska behöva gå med rumpan bar pga denna skatt ser jag som obefintlig.

Jakobsson ser spöken.

Caroline Axelsson

Miljöpartiet de gröna, Vimmerby

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: