Annons:

Sök

Annons:

En moralstärkande vändning – men många frågetecken kvar att sudda ut

DV:s krönikör Linus Johansson konstaterar att Vimmerby Hockey har en hel del frågetecken kvar att sudda ut. Foto: Stefan Härnström

En moralstärkande vändning – men många frågetecken kvar att sudda ut

Vimmerby Hockey var uträknat, men reste sig i länsderbyt borta mot Kalmar HC. Att laget lyckades vända ett underläge till seger är också vad de kan ta med sig från den här kvällen. I övrigt lämnade insatsen en hel del frågetecken som måste suddas ut framöver.

Annons:

Var står egentligen Vimmerby Hockey anno 2018/19? Jag visste inte efter försäsongen. Jag visste inte efter premiärförlusten mot Dalen. Och jag vet inte ett dugg mer efter en svajig insats mot Kalmar HC.

Det jag vet är att det här laget har en hel del att bevisa för att det ska bli en riktigt rolig säsong.

Kemin börjar infinna sig

Vi börjar med det positiva först, för till slut fanns det ändå ett antal utropstecken som Vimmerby kan ta med sig från den här kvällen.

* Det absolut mest moralstärkande var förstås att laget lyckades komma tillbaka från dubbla underlägen. Kvitteringen till 3-3 kom med bara 21 sekunder kvar att spela av den tredje perioden.

* Spelet i numerärt överläge är fortsatt mycket bra. Ett av målen kom i fem mot fyra, ett i fyra mot tre, ett i sex mot fem och ett när Kalmar precis blivit fulltaligt.

* Kemin i kedjan med Jakob Karlsson, Martin Pärna och Christian Blomqvist infinner sig allt mer, vilket är ett måste för VH.

Kalmar - ett lag för Allettan?

Negativt, då? Det blev ju ändå två poäng? Ja, jo det blev det. Och det kan vara lätt att förblindas av vändningen och de två poängen. Över 60 minuter tycker jag ändå inte att Vimmerby gjorde någon särskilt bra insats.

Efter matchen pratade VH-tränaren Phil Horsky i termer om att Kalmar är ett topplag i serien. Jag är nog inte av den åsikten just i kväll. Laget kan absolut vara ett lag för Allettan, men knappast för den absoluta toppstriden. Det är troligen ett lag VH behöver ha efter sig om man tänker spela Allettan-hockey i vår.

Måste hitta ett recept

En sak som oroar är att Vimmerby har så extremt svårt att näta i spel fem mot fem. Man lyckades inte med det mot Dalen i premiären. I kväll blev det ett mål i den spelformen, men det var i efterdyningarna av ett powerplay. Här måste Phil Horsky hitta ett recept illa kvickt.

Långa stunder tycker jag också att spelet blev för naivt och den där extra, onödiga, passningen spelarna ofta envisas med att slå måste jobbas bort.

Fler formationer än den med Jakob Karlsson, Martin Pärna och Christian Blomqvist måste kliva fram i det offensiva spelet. Annars riskerar det att bli som förra säsongen där en kedja tvingas prestera i match efter match och där är Karlsson/Pärna/Blomqvist ännu inte nära förra årets vassa formation bestående av Karlsson/Markus Modigs/Jesper Kokkonen.

Känns kittlande

Två matcher in i serien har jag inte en aning om Vimmerby är ett lag för Allettan eller inte. Och det känns väl ändå lite kittlande. I flera säsonger har känslan varit att VH kunnat räkna in en plats i Allettan redan innan serien startat. Visst har det ändå blivit spännande flera gånger, men laget har alltid krånglat sig dit. I år känns serien jämnare och det kommer säkerligen att bli ett race in på mållinjen mellan många lag.

Kan Vimmerby vara ett lag för Allettan i mitten av december? Jag får säga pass på den frågan. Allt handlar om lagets fortsatta utveckling – och hur mycket hockey som verkligen finns i de där kropparna.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: