Annons:

Sök

Annons:

Krönika: Det är något magiskt med VH – nu rusar laget mot Allettan

Vimmerby Hockey har satt sig i ett mycket bra läge för att ta sig till Allettan för åttonde säsongen i rad. Foto: Stefan Härnström

Krönika: Det är något magiskt med VH – nu rusar laget mot Allettan

Det är något magiskt med Vimmerby Hockey och andraperioder just nu. I dag var det Kalmar HC:s tur att mosas i mittakten och nu rusar VH mot sin åttonde raka Alletta.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jag var osäker på Vimmerby Hockeys status inför säsongen och tvivlade till och med på lagets möjligheter att nå Allettan. Men så här långt måste jag säga att jag är mycket imponerad av VH. Inte alltid av det spel laget presterar, men av den stabilitet och offervilja som finns i laget.

Helt annat läge

Efter debaclet mot Halmstad har Vimmerby studsat tillbaka på bästa sätt och levererat två stabila segrar mot Kalmar och Dalen, som båda är i stort behov av poäng i jakten på en plats i Allettan.

Sen går det inte låta bli att ge VH:s andraperioder ett eget stycke. 3-0 mot Kalmar, 2-0 mot Dalen, 3-0 mot Nybro, 4-1 mot Troja/Ljungby. Jag minns en tid då Vimmerby var som sämst i andraperioderna (nu pratar vi ett antal år tillbaka i tiden), men läget nu är något helt annat. 

Nyckeln till fortsatt framgång

Efter kvällens match måste jag också lyfta fram målvakten Jonathan Stålberg. För någon vecka sedan såg det ut som att en storspelande Tomas Rydén lagt beslag på förstaspaden. Men Stålberg fick chansen mot Dalen och svarade där med att storspela och hålla nollan. I kväll var norrlänningen nära att göra om samma bedrift, men fick till slut släppa två puckar förbi sig.

Just försvars- och målvaktsspelet är nyckeln till fortsatt framgång för VH. Framåt tror jag fortsatt att laget är i behov av förstärkning för att klara av större uppgifter senare under säsongen. Här ska det bli mycket intressant att se vad kanadensaren Tyler Coutler kan bidra med när han blir spelklar.

Åtta poängs försprång

Samtidigt går det inte att blunda för att ”tigrarna” nu rusat mot sin åttonde raka Alletta. Även om resultaten inte riktigt gick med laget i kväll (Dalen skrällvann) så ser jag ingenting som talar för att VH ska tappa konceptet och det försprång på åtta poäng som man har byggt upp till sjätteplatsen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: