Annons:

Sök

Annons:

LÄNET: Man döms för våldtäkt mot pojke – ska utvisas

En man i 25-årsåldern döms för våldtäkt mot en pojke i Kalmar län. Påföljden blir två och ett halvt års fängelse samt utvisning efter avtjänat straff.

Annons:

Händelsen inträffade under nyårsnatten i södra delen av länet. Mannen, som är i 25-årsåldern, träffade på den minderåriga pojken och hans kamrater ute på stan. 

När de hade gått vidare till en park tog mannen med sig pojken en bit bort. Där utförde han sexuella övergrepp med våld mot pojken flera gånger.

Pojken förstod först inte riktigt vad som hade hänt, men sprang i panik från platsen. Han berättade för sina vänner och en dryg vecka senare anmälde han mannen för våldtäkt.

I förhör har mannen nekat till brott och menat att det var pojken som gjorde närmanden mot honom, men att han avfärdade dessa. 

Tingsrätten anser dock att pojkens historia är trovärdig, detaljrik och fri från motsägelser eller överdrifter. Vittnen har också gett stöd för att pojken direkt efter händelsen var chockad, rädd, uppjagad och ledsen.

Däremot anses mannens historia vara både svävande och undanglidande.

Påföljden blir två år och sex månader i fängelse. Mannen ska också, efter avtjänat straff, utvisas ur Sverige om inga hinder föreligger för det. Han får inte återvända till Sverige förrän år 2030.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: