Annons:

Sök

Annons:

DELAR AV INDUSTRILOKAL FÖRSTÖRD EFTER BRAND

Det har brunnit i en industrilokal i Södra Vi. Vid 17.45-tiden avslutades insatsen och delar av byggnaden är helt förstörd.
– Nu finns ingen vidare risk för spridning, säger Kenneth Söderberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Larmet kom vid 16.10-tiden på tisdagen. När räddningstjänsten anlände till industrilokalen, som ligger något avskilt till, brann det med öppna lågor.

– Det är en friliggande industribyggnad, där det står lite traktorer och så vidare. Man kan väl säga att det är en förrådsdel där man förvarar saker, säger Kenneth Söderberg. 

Räddningstjänsten möttes av öppna lågor.

– Initalt brann det med öppna lågor, men vi har gjort en första insats och slagit ned lågorna. Nu har vi rökdykare inne för att begränsa konstruktionsbranden. Det är inget synligt utanför längre. 

"Inte 100 procent säkra"

Vid 16.45-tiden hade man inte branden under kontroll.

– Vi är inte 100 procent säkra på att vi har det under kontroll. Det finns en spridningsrisk, då det har slagit ut i överdelen på enplansdelen och vi inte vet hur långt det har gått. Vi försöker begränsa skadorna och jag har satt en prognos på två timmar.

Vid 18-tiden var insatsen avslutad.

– Den brandbelastade delen av byggnaden är totalförstörd. Jag kan inte exakt uppskatta hur mycket det är men en del av byggnaden är totalförstörd. 

Någon klarhet i varför det börjat brinna har man inte. 

Artikeln har uppdaterats.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: