Annons:

Sök

Annons:

FISKARE GICK GENOM ISEN UTANFÖR HULTSFRED – FÖRD TILL SJUKHUS

Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun har fått larm om en misstänkt drunkning. Foto: Ossian Mathiasson

FISKARE GICK GENOM ISEN UTANFÖR HULTSFRED – FÖRD TILL SJUKHUS

En äldre man gick vid lunchtid på lördagen genom isen när han fiskade på sjön Oppbjärken utanför Hultsfred och hamnade i det iskalla vattnet. Två förbipasserande såg till att hålla honom ovanför vattenytan tills räddningstjänsten drog upp honom ur vattnet. Han är förd med ambulans till sjukhus. 

Annons:

Det var vid 12.45-tiden på lördagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till sjön Oppbjärken utanför Hultsfred med anledning av att en äldre man hade gått igenom isen.

– Två personer, som åkte förbi platsen i en bil, tyckte att det såg konstigt ut på sjön och upptäckte att det låg en person i vattnet. De larmade räddningstjänsten och började sin insats med att ta sig ut på sjön med hjälp av stegar för att försöka få upp mannen. Mannen, som fiskade på sjön, låg kanske 10-15 meter ut i vattnet. Han låg i vattnet fram tills vi kom fram, säger Andreas Enberg vid räddningstjänsten i Hultsfred. 

Mannen förd till sjukhus

En av personerna som upptäckte att fiskaren låg i vattnet gick själv ner i vaken och höll mannen ovanför vattenytan under en lång stund tills räddningstjänsten kom till platsen och fick upp honom ur det iskalla vattnet. 

– Vi har ingen aning om hur länge han har legat i vattnet. Det tog säkert 20 minuter från att larmet gick till att vi var på platsen och hade fått upp honom. Vi fick hjälpas åt för att få upp mannen. Isen var inte alls tjock, säger Enberg.

Mannen var vaken, talbar och nedkyld när räddningstjänsten och privatpersonerna hade fått upp honom ur vattnet. Han är förd till sjukhus med ambulans. 

De förbipasserande personernas upptäckt blev hans räddning?

– Ja, det kan man säga. Hade de inte upptäckt honom så vet man inte hur det hade gått. De gjorde en jättebra insats.

Texten har uppdaterats. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: