Annons:

Sök

Annons:

GLÄDJEBESKEDET: Jakthunden i grytet kunde räddas

Räddningstjänsten i Vimmerby har fått larm om djurräddning i Rumskullatrakten. Foto: Ossian Mathiasson

GLÄDJEBESKEDET: Jakthunden i grytet kunde räddas

I eftermiddags fastnade en hund i ett stort stengryt i skogen utanför Rumskulla. Efter fyra timmar lyckades räddningstjänsten få upp hunden. 
– Ägaren var glad, men gladast var nog hunden, säger Magnus Svahn på räddningstjänsten. 

Annons:

Klockan 14.14 på tisdageftermiddagen kom larm om djurräddning in till SOS Alarm. Det var en jakthund som hade fastnat i ett stengryt och kom inte loss. Räddningstjänsten var nära att ge upp – men efter fyra timmars arbete lyckades man till slut få bort tillräckligt med stenar för att kunna dra upp hunden. 

– Vi använde de verktyg som vi brukar använda vid trafikolyckor och fick bort tillräckligt med stenblock. Sedan lyckades vi trä en snara runt hunden och fick loss den. Det blev en lång insats, men när vi såg att det gick framåt var det bara att fortsätta. Det är skönt att det blev ett lyckligt slut, säger Magnus Svahn vid räddningstjänsten. 

Stenar på 500 kilo

Vid 17-tiden sa Magnus Svahn såhär: 

– Vi hade en dialog nyss så vi försöker fram till klockan 18.00 och får se om vi lyckas eller inte. Det är väldigt problematiskt med stora stenblock som ligger huller om buller. Det är 500-kilosstenar så vi gör ett försök till, sedan tar vi ett beslut tillsammans med ägaren om vad vi ska göra, säger Magnus Svahn och fortsätter:

– Hunden har kommit in på något annat ställe i det stora stengrytet och kan varken vända eller backa så hunden är fast. Det finns en liten öppning så man ser ner men det är stora block på 400-600 kilo som ligger kors och tvärs. De har försökt säkra upp så mycket som möjligt men det är jättebökigt. Personalen gör vad de kan. Man kommer inte dit med någon maskin eller någonting. Vi får ta ett beslut vid 18-tiden. 

Texten har uppdaterats.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: