Annons:

Sök

Annons:

HULTSFREDSBO DÖMS TILL FÄNGELSE FÖR GROV VÅLDTÄKT MOT BARN

En man från Hultsfred döms för två grova våldtäkter mot barn. Foto: Genrebild

HULTSFREDSBO DÖMS TILL FÄNGELSE FÖR GROV VÅLDTÄKT MOT BARN

Den man i 35-årsåldern från Hultsfred som har stått åtalad för två fall av grov våldtäkt mot en ung flicka, och bland annat åsamkat henne allvarliga skador i underlivet, fick i dag sin dom. Mannen fälls av Kalmar tingsrätt och nu väntar åtta år i fängelse för mannen.

Annons:

En man i 35-årsåldern bosatt i Hultsfred döms för dubbla grova våldtäkter mot barn. Den ena ska ha begåtts någon gång mellan 17 december 2020 och 7 januari 2021, och den andra ska ha begåtts den 14 januari 2021. Båda de grova våldtäkterna ska ha skett i mannens bostad i Hultsfred. Mannen hade vid tillfället en relation med flickans mamma.

Med kraftigt våld har mannen orsakat flickan, som är i förskoleåldern, så allvarliga skador att hon tvingades till operation. Enligt domen är de sexuella handlingarna jämförliga med samlag.

Förnekar gärningarna

Mannen har förnekat gärningarna. Han menar att flickans omfattande skador i underlivet har tillkommit av misstag. Dels då han ska ha tvättat flickan efter att hon ”bajsat ner sig”, dels vid ett tillfälle då han kände efter om flickan hade stoppat upp häftstift i sitt eget underliv.

Tingsrätten delar dock åklagarens uppfattning när det gäller gärningarnas rubricering, och menar bland annat att händelseförloppet inte rimligen kan ha varit de som mannen uppgett.

"Särskild hänsynslöshet" 

I sin dom skriver rätten bland annat:

”N.N. har såldes visat särskild hänsynslöshet och råhet genom tillvägagångssättet och att utnyttja Sekretess As låga ålder, använt våld mot Sekretess A och tillfogat Sekretess A svår kroppsskada i underlivet. N.N. har dessutom utnyttjat Sekretess As skyddslösa ställning och svårighet att värja sig psykiskt och fysiskt då gärningarna skett i en miljö där Sekretess A ska kunna känna trygghet och brotten har varit ägnat att skada tryggheten och tilliten hos ett barn i dess förhållande till en närstående person. Det som framför allt medför att gärningarna bör rubriceras som grov våldtäkt mot barn är de svåra skador som N.N. orsakat A.

Åtta års fängelse 

Straffminimum för grov våldtäkt mot barn är fängelse i fem år. Enligt tingsrättens mening uppgår det samlade straffvärdet för mannens gärningar till åtta år.

Mannen ska dessutom betala 286 179 kronor i skadestånd till flickan.

Mannen ska stanna kvar i häkte till dess att domen vinner laga kraft.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: