Annons:

Sök

Annons:

Kostnaderna för hyrbolag minskar för landstinget

Kostnaderna för bemanningspersonal minskar för Landstinget. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Kostnaderna för hyrbolag minskar för landstinget

Målet är att vara oberoende av bemanningsbolag i januari 2019. Kanske är man på väg ditåt nu.
Landstinget i Kalmar län är ett av fyra landsting som minskar sina kostnader för hyrbolag första kvartalet. Trenden fortsatte också i april.

Annons:

Det visar en sammanställning från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, med nationella siffror för bemanningstrenden i hälso- och sjukvården efter första kvartalet 2017. 

– Att vi redovisar en minskning är ett kvitto på det arbete som pågår. Vårt gemensamma mål är ett oberoende av bemanningsbolag till januari 2019. Det gäller att arbeta vidare med vår fastlagda handlingsplan och vara uthålliga i arbetet, säger HR-direktör Peter Rydasp, i ett pressmeddelande.

"Det är positivt"

Jämfört med första kvartalet 2016 är det förutom landstinget i Kalmar län ytterligare tre landsting och regioner som har minskat kostnaderna för bemanningsbolag under 2017 års tre första månader. Det är Östergötland, Skåne och Blekinge.

Under månaderna januari till mars har landstinget betalat cirka 30 miljoner kronor till bemanningsbolag. Det är en minskning med cirka 15 procent jämfört med samma tid förra året. Kostnaden för hela landet har ökat med i snitt cirka 22 procent.

– En första bedömning av april månad visar att trenden av minskande hyrbolagskostnader håller i sig. Det är positivt, säger ekonomidirektör Ingeborg Eriksson utan att dra mer långtgående slutsatser av årets första fyra månader.


Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: