Annons:

Sök

Annons:

Alsér: ”Vi får ut mycket för pengarna”

Kristina Alsér, styrelseordförande i Astrid Lindgrens Näs AB, försvarar avtalet med Nils-Magnus Angantyr. Foto: Astrid Lindgrens Näs

Alsér: ”Vi får ut mycket för pengarna”

Astrid Lindgrens Näs VD Nils-Magnus Angantyr kostar Astrid Lindgrens Näs 5 400 kronor om dagen. Styrelseordföranden Kristina Alsér anser att ersättningen är rimlig. – Det är ett bra avtal för Näs, säger hon.

Annons:

Igår berättade Dagens Vimmerby om Nils-Magnus Angantyrs ersättning för uppdragen som tillförordnad marknadschef och tillförordnad VD på Astrid Lindgrens Näs.

Angantyr kostar Näs 5 400 kronor om dagen – och räknar man bort sociala avgifter har Angantyr en bruttolön på cirka 4 100 kronor per arbetsdag.

– Jag tycker inte att det är anmärkningsvärt. Nils-Magnus lön motsvarar en VD-lön och han har uppdrag som omfattar två områden. När vi tog beslutet om den här ersättningen ställde vi det till vad vi lade för de båda uppdragen tidigare och det här är en mycket kostnadseffektiv lösning. Dessutom fick vi in Nils-Magnus som kan Astrid Lindgren, känner till familjen och Vimmerby sedan tidigare. Vi behövde ingen inskolning, säger styrelseordföranden Kristina Alsér.

Är det rimligt att Angantyr är en av kommunens högst avlönade?

– Det vill jag inte kommentera. Vi har utgått från Näs behov och vad vi får ut av tjänsten.

Är det här ett bra avtal för Astrid Lindgrens Näs?

– Det är ett bra avtal. Vi får ut väldigt mycket för de pengarna. Vi får två resurser till en och till en lägre kostnad. Över tid behöver vi en VD och en marknadsansvarig, men i det här läget var den här lösningen attraktiv och kostnadseffektiv. Det här ryms mer än väl inom vår budget och vi är mycket nöja med Nils-Magnus och hans roll. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: