Annons:

Sök

Annons:

Litet överskott för smalspårsföreningen

Bo Löwenberg, FAS, och Mikael Lövstedt, TJF, berättar om pågående projekt utmed smalspårsjärnvägen Hultsfred-Västervik. Foto: TJF/Peter Heller

Litet överskott för smalspårsföreningen

I söndags höll Tjustbygdens Järnvägsförening, TJF, sitt årsmöte i Verkebäcks hamnmagasin. Föreningen ansvarar för smalspårstrafiken mellan Västervik och Hultsfred. 2017 renderade ett överskott på 6 000 kronor.
– Det har varit ett bra år med både ett ökat resande och fler medlemmar, säger Mikael Lövstedt, ordförande sedan tre år tillbaka.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Banan ägs och förvaltas av Förvaltnings AB Smålandsbanan, FAS, och är med sina 67 km den längsta museibanan i landet. TJF, som ansvarar för driften, har i dag 683 medlemmar varav drygt 60 är aktiva i den praktiska verksamheten. Man har också tre anställda som i huvudsak arbetar med underhåll av fordon, byggnader och andra delar i anläggningen.

– Vi har en ekonomi i balans, säger Daniel Niklasson, kassör. Det är trots allt en ganska stor verksamhet i föreningsform och med en omsättning på närmare 3,8 mkr får vinsten på 6000 kr ses som blygsam då vi återinvesterar allt i verksamheten.

Investerat i verksamheten

Under 2017 har föreningen valt att fortsatt göra stora satsningar på trafiksäkerhetshöjande åtgärder på fordonen och åtgärder för att höja kvalitén för resenärerna.

– Under en rad av år har vi arbetat igenom boggier, axlar, hjul, och bromssystem på fordonen, fortsätter Mikael. Under 2017 fick alla våra fordon nytillverkade stötdämpare för närmare 20 000 kr per rälsbuss och nu under vintern har vi fortsatt med en större rostsanering av en av våra rälsbussar som enbart i material och externa arbeten kommer att uppgå till närmare 300 000 kr innan vagnen är klar till sommaren.

Här är styrelsen som valdes på årsmötet: Mikael Lövstedt (ordförande), Anders Henriksson (vice ordförande), Rebecka Henriksson (sekreterare), Daniel Niklasson (kassör), Jakob Kindesjö (ledamot), Ole Svensson (suppleant), Ola Almquist (suppleant) samt Per Johansson (suppleant).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: