Annons:

Sök

Annons:

Kan bli rekordår för Bullerbydagen:

Evelina Larsson, Alva Häll, Alice Juneskog, Ludwig Strömsten, Zakarias Subeh Jenei, Petter Sandberg och Anders Degerman.

Kan bli rekordår för Bullerbydagen: "Gjorts ett fantastiskt jobb"

Tusentals människor kommer till den årliga Bullerbydagen i Vimmerby. Årets särskilda dag kan bli den häftigaste någonsin.
– Att Asllani Court ska invigas är förstås ett rejält dragplåster, säger Anders Degerman.

Annons:

Den 21 maj är det dags för Bullerbydagen i bostadsområdet Bullerbyn igen. En dag som växer sig allt starkare i Vimmerby. 

När Bullerbydagen hölls för första gången 2011 kom nästan ingen – ifjol var det närmare 3 000 besökare. 

Nu laddas det bland arrangörerna för ett rekordår.

– Vi började samarbeta med en gymnasieklass förra året och i år är klassen mycket större. Att vi kan fortsätta växa är delvis på grund av att eleverna har varit så aktiva, men också för att dagen verkligen är etablerad. Många söker upp oss nu och vill delta, säger Anders Degerman. 

Asllani Court invigs

Samhällsklassen på Vimmerby gymnasium har arbetat med att planera Bullerbydagen sedan i januari.

– Vi har suttit i grupper och diskuterat mycket. Idéerna har vi haft länge och vi har inte bara haft särskilda möten, utan vi har använt lektioner för det också, säger gymnasieeleverna.

Den stora händelsen i samband med årets Bullerbydag är förstås att superstjärnan Kosovare Asllani ska vara med och inviga fotbollsplanen Asllani Court i området.

– Det har såklart bidragit till att intresset har blivit så här stort. Det är det största dragplåstret, säger Degerman.

Vimmerby IF:s samtliga ungdomslag ska vandra ned från VIF:s klubblokal. Sedan ska Asllani inviga planen och därefter blir det lite fotboll.

– Vi har legat på mellan 2 500 och 3 000 besökare de senaste åren och det hoppas vi kunna slå. Allt hänger förstås på vädret, men vi tror att vi ska slå det.

"Gjorts ett fantastiskt jobb"

Antalet utställare var förra året 45. Redan med en månad kvar fanns 40 utställare – och fler lär det bli.

– Det har gjorts ett fantastiskt jobb. Nu är det här etablerat och då är det lättare.

Eleverna säger att de jobbat mycket med att hitta utställare.

– Vi har brainstormat mycket och pratat om vad man själv tyckte var roligt att göra, säger Evelina Larsson, en av eleverna.

Vad tycker ni är viktigt med Bullerbydagen?

– Att alla känner sig välkomna och att gemenskapen ökar, säger Alva Häll.

– För oss är det roligt att få göra lite annat, att få arbeta lite praktiskt. Det är bra att få påverka och göra verklighet av det vi lär oss, säger Ludvig Strömsten.

Förändra bilden är viktigt

Att förändra den schablonbild som funnits över området och som till viss del lever kvar är också viktigt, tycker eleverna.

– Det är viktigt att alla känner att de kan vara här, att området är för alla och fotbollsplanen är för alla. Inte bara för dem som bor här, säger Alva Häll.

Anders Degerman hoppas många kommer för att ta del av området.

– Det är ett fantastiskt område och det är kul att visa upp det. Det kommer hända jättemycket saker och jag hoppas många kommer hit. Det finns något för alla, det har funnits lite kritik tidigare för att det är för lite mat, men i år blir det mycket mer mat. Vi kommer ha en restaurang här.

Det blir både ett barnrättstorg och ett arbetsmarknadstorg i år.

– Vi vill ha en blandning och näringslivet är hjärligt välkomna. Vi vill att alla visar upp sig, säger han och hyllar samarbetet med gymnasieklassen:

– Det är ett jättebra samarbete, där ungdomarna lär sig om Barnkonventionen, om olika rättigheter och att organisera sig. Vi drar nytta av att det är många som hjälps åt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: