Annons:

Sök

Annons:

På lördag arrangeras Djursdalafesten – blir femte året i följd

Linus, Elvira, Ebbe, Ulrika, Linda, Melwin, Ellen, Madde, Sanna, Annie, Arvid och Nils-Erik är laddade för fest i Djursdala. Foto: Simon Henriksson

På lördag arrangeras Djursdalafesten – blir femte året i följd

Traditionen med fest på Djursdala festplats är verkligen på gång att väckas till liv igen. För femte året i följd arrangeras en fest på den klassiska festmarken.
– Det är för alla åldrar, säger Annie Hermansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

För fem år sedan valde Djursdala Sportklubb, DSK, att anordna festligheter på Djursdala festplats igen. Förr i tiden var här ofta fester – som lockade stora mängder människor. 

Nils-Erik Pettersson var med redan på den tiden.

– Första festkvällen vi hade igen för fem år sedan så stod min föräldrageneration här och grät när de berättade om hur det hade varit förr. Det var kräftfester, pokalfester, onsdagsdans och augustifester. Det var mycket minnen för dem och kanske att en och annan hittat kärleken här, säger han.

Det gör att han hoppas att många som förr om åren besökte festplatsen återvänder igen. 

– Vi hoppas att det kommer personer från hela kommunen, som tycker att det är roligt att komma tillbaka hit. 

Minst 300 är målet

Annie Hermansson har varit med och planerat årets festligheter in i minsta detalj. 

– Det är två som har jobbat med att hålla i ordning vid festplatsen, annars är det vi familjer på gatan som håller i det. Det har varit mycket med inköp och det grillförbud som har varit, säger hon.

Förhoppningen är att minst 300 ska besöka Djursdala på lördag. 

– Kan vi passera det så är det bra. Förra året var det cirka 300, men första året hade vi nästan 600. Vi får hoppas på att vädret håller i sig, så att det blir mycket folk.

Mycket musik

Det inleds med en del aktiviteter riktade till barn, bland annat dansstopp-tävling. Det blir också hoppborg, lotterier och försäljning. 

– Det känns lagom och det är verkligen för alla åldrar, men vi börjar med barnen. 

Därefter blir det musik, som inleds med trubaduren Sara Borén Jedebäck och fortsätter med Silvervoice, som är mer inriktade på dansband. Senare på kvällen blir det dj.

– Allt över tre år är ju tradition och nu är det femårsjubileum. Det är en enkel och lätt fest utan några storstjärnor, men det fungerar bra i det lilla formatet, säger Nils-Erik Pettersson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: