Annons:

Sök

Annons:

Vimarhems vd om Storebro:

Vimarhems vd, Jan Erixon, kommenterar situationen i Storebro.

Vimarhems vd om Storebro: "Förekommit i vanliga lägenheter också"

Två attacker har ägt rum i Storebro den senaste månaden med anknytning till asylboendet på orten. Flera män häktades efter knivbråken. – Det är naturligtvis inte bra, säger Vimarhems vd Jan Erixon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sedan flera år tillbaka har Vimarhem en stadig hyresgäst för ett hyreshus i Storebro. Det kommunala bostadsbolaget hyr ut till Migrationsverket – och det är där den senaste månadens två attacker ägt rum, som lett till att en man vårdats på sjukhus med knivskador och flera män häktades, men sedan släpptes för dråpförsök.

– Det är naturligtvis inte bra, men det är polissaker och sådant som kan hända var som helst, säger Vimarhems vd Jan Erixon. 

Har ni något ansvar?

– Vårt ansvar är att vi hyr ut lägenheter och inte vill att det ska vara så här. Det är inte bra. Nu har det hänt i lägenheter för asylsökande, men det har förekommit i vanliga lägenheter också. Det här är en polisiär fråga, men det har klart att det inte känns bra för vår personal. 

Har ni fått några klagomål angående boendet i Storebro?

– Inga. Någon har sagt upp sin lägenhet för att personen känner sig otrygg, men om det är kopplat till det här vet jag inte. 

Överväger ni att avsluta kontraktet?

– Nej, nej, nej. Det kan vi inte för något sånt här heller. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: