Annons:

Sök

Annons:

Vimarskolan slipper kritik för elevs skolsituation

Vimarskolan slipper kritik för elevs skolsituation.

Vimarskolan slipper kritik för elevs skolsituation

En anmälan inkom till Skolinspektionen om en elevs situation på Vimarskolan. Men Skolinspektionen har inte funnit några brister som föranleder åtgärdskrav eller kritik mot huvudmannen efter en granskning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var i mitten av april 2018 som Skolinspektionen tog emot en anmälan gällande en elevs skolsituation vid Vimarskolan. Skolinspektionens utredning har handlat om huruvida Vimmerby kommun, som är huvudman för verksamheten, har följt bestämmelserna i skollagen om kränkande behandling.

Enligt anmälan har eleven blivit kränkt flera gånger under ett par års tid. Vid flera av händelserna har kommunen inte hittat någon dokumentation kring dem. Vid ett av de andra tillfällen anser man inte att eleven har blivit kränkt, även om en kränkande handling ska ha förekommit, men inte gentemot eleven.

Vid ett annat tillfälle blev eleven utsatt för kränkande behandling. Elevens vårdnadshavare informerade personal om händelsen sama dag och det skrevs en incidentrapport som lämnades in till rektorn. Utredningen visade att två elever hade utsatt eleven för kränkande behandling och eleverna erkände också handlingen, och ville be om ursäkt. Uppföljning skedde senare och den visade att kränkningarna hade upphört.

Ärendet avslutas

Skolinspektionen bedömer att det inte är visat att eleven utsatts för kränkande behandling av personal i samband med två av händelserna. Skolinspektionen bedömer att det är visat att eleven utsatts för kränkande behandling av andra elever vid ett tillfälle.

Inspektionen skriver att personalen agerat inom ramen för sitt tillsynsansvar samt för att motverka kränkande behandling. "Vad anmälaren har angett visar inte att personalen i samband med händelserna har agerat på ett sätt som kränkt elevens värdighet", skriver inspektionen.

Skolinspektionen bedömer slutligen att Vimarskolan och Vimmerby kommun har följt skollagens bestämmelser om skyldigheten att anmäla uppgifter om kränkande behandling. Därmed avslutas ärendet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: