Annons:

Sök

Annons:

Bullerbydagen arrangeras för nionde gången:

Här är hela gänget som arbetar med Bullerbydagen.

Bullerbydagen arrangeras för nionde gången: "Ger mycket hopp och glädje"

2011 hölls Bullerbydagen för första gången. Nu är det ett av de större arrangemangen i kommunen med närmare 3 000 besökare.
– Vi bygger på hela tiden och har fått till en riktigt stor arbetsgrupp för att få in fler perspektiv, säger Anders Degerman, folkhälsosamordnare på kommunen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Årets upplaga av Bullerbydagen blir den nionde i följd och arrangemanget har vuxit ända sedan premiäråret 2011. Förra året, när Asllani Court också invigdes i bostadsområdet, kom mellan 2 500 och 3 000 besökare.

Bullerbydagen hålls den 5 juni år.

– Det är dagen efter ramadan, vilket vi tror kan göra det till ännu mer av en kulturfest, säger Anders Degerman.

I dagsläget är 41 utställare klara, men där hoppas man förstås på ännu fler.

– Det finns plats för fler och vi hoppas förstås att det blir lika många besökare i år som tidigare.

"Ett lyft"

I år blir det lite nytt fokus för Bullerbydagen. Det kommer bli extra mycket tänk kring miljön och naturen. 

– Vi har pratat lite om en ny inriktning och vill få in olika aspekter kring hur man ska tänka på miljön. Även natur och skog påverkas indirekt och vi ska försöka tematisera och få in aktörer inom detta. Vi satsar också stort på föreningslivet också, säger Anton Palmér, från kommunens utvecklingsavdelning.

För tredje året finns en gymnasieklass med i projektet att arrangera Bullerbydagen. Det är avgångseleverna på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning på beteende.

– Det har blivit ett lyft för hela arrangemanget. Att det är många som är med i stället för en liten grupp som jobbar hårt är väldigt bra. Det är väldigt många kloka idéer och ungdomar kan ofta ha en annan vinkel, säger Anders Degerman.

Gymnasieklassen har varit uppdelad i grupper och jobbar väldigt brett inför Bullerbydagen. Bland annat ser det till att det blir allt från lekar, tävlingar, underhållning till loppis och så vidare. Bland mycket annat kommer också en kvinnogrupp finnas på plats för att låta besökarna prova bakverk från andra kulturer.

– Vi har diskuterat olika idéer och lösningar kan man säga. Vi kommer ha en loppis och skänka alla pengar till Jemen, det är en väldigt stor humanitär katastrof där, säger Hugo Samuelsson.

"Röd tråd"

Eleverna ansvarar även för Barnrättstorget som är en manifestation för Barnkonventionen, som blir lag 1 januari 2020.

– Det går en röd tråd från mänskliga rättigheter till hållbarhetstänket, så saker och ting hänger ihop, säger Anders Degerman.

Varför är Bullerbydagen viktig?

– Den är viktig av flera skäl. Dels visar den upp Bullerbyn som ett fantastiskt område och sedan är den samlande för hela Vimmerby kommun. Det är en dag som ger mycket hopp och glädje.

Carina Johansson på Vimmerby gymnasium trycker också på att det ska handla om positiva kulturmöten.

– I stället för kulturkrockar. Det är otroligt viktigt att skapa positiva möten oavsett åldrar, genus eller etnicitet. Det är mer som sammanför oss än som skiljer oss åt. Därför är det här viktigt för oss, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: