Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby Fibernät i nytt omfattande samarbete

Vimmerby Fibernät har ingått ett omfattande samarbete med fem av länets andra stadsnät. Foto: Micael Rundberg

Vimmerby Fibernät i nytt omfattande samarbete

Sex småländska stadsnät planerar att bygga samman sina nät för att minska sårbarheten vid avgrävningar och andra störningar. Vimmerby Fibernät är ett av dem.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

De sex stadsnät som har beslutat att öka sin samverkan är Emmaboda Energi & Miljö, Högsbynät, Kalmar Energi Elnät AB, Nybro Energi, Vimmerby Fibernät samt Västervik Miljö & Energi.

Enligt ett pressmeddelande är syftet att tillgängliggöra infrastruktur för fler nationella och internationella operatörer, som vill söka sig till Kalmarregionen. Men ambitionen är också att på sikt förbättra både driftsäkerheten i näten och främja den fortsatta fiberutbyggnaden.

– En grundförutsättning för samhällets digitalisering är tillgång till fiberinfrastruktur. De sex stadsnät som ingår i samarbetet har fibernät i stora delar av länet. Med vårt samverkansprojekt vill vi göra det enklare för både nationella och internationella aktörer att nyttja vår befintliga fiberinfrastruktur och på så sätt främja digitaliseringen i länet ytterligare, säger Håkan Dahlgren, vd på Nybro Energi och en av deltagarna i regionsamarbetet, i en kommentar.

Arbetet med att etablera ett regionnät, där basen är den fiber som redan är etablerad i respektive stadsnät, kommer att påbörjas redan under hösten.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: