Annons:

Sök

Annons:

Tysk djurpark räddar livet på Pippis papegoja

50-åriga Douglas var filmstjärna i ”Pippi Långstrump på de sju haven” från 1970. Nu flyttas papegojan till Tyskland sedan svenska myndigheter velat avliva Pippis kompis.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Douglas har under en tid bott i ett terrarium i Malmö. Jordbruksverket anser att buren varit för liten och har hotat med att avliva Pippis papegoja. Myndighetens besked fick stor uppståndelse i Tyskland, där Pippi Långstrump är omåttligt populär.

Nu ska ett Karlsruhe zoo i Tyskland ta hand om Douglas.

– Jag tror att det är ett perfekt ställe för Douglas för då får han träffa massa barnfamiljer och djurvänliga människor och hamnar inte bara i en bur, säger föreståndaren Frank Madsen till TV4.

Enda djuret som lever

Papegojan är rejält luggsliten och har tappat många fjädrar. Det beror på att Jordbruksverket placerade Douglas i en skrubb och papegojan började plocka sina fjädrar i desperation. Den gången räddades Douglas av Pippi Långstrump själv, Inger Nilsson.

Douglas är det enda djuret från Pippi-filmerna som fortfarande lever. Med lite tur har han cirka 20 år kvar i livet.

– Bara han får det bra, det är det viktigaste och det gick ju inte ordna på något annat sätt så jag tycker att det här är en bra lösning, säger Inger Nilsson till TV4.

I Tyskland mottas Douglas med pompa och ståt.

– När vi kommer ned i kväll blir det bankett och i morgon blir det presskonferens. Då ska överborgmästaren hålla tal, djurparksdirektören ska hålla tal och jag ska tydligen hålla tal och tre till ska hålla tal så det är jättestort i Tyskland, sa föreståndaren Frank Madsen till TV4 i går. 

Inslaget hittar ni här: http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/pippis-papegoja-flyttar-utomlands-3359793

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: