Annons:

Sök

Annons:

Söker arrendator till restaurangen:

Nu söker Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd en arrendator till restaurangen. Foto: Ossian Mathiasson

Söker arrendator till restaurangen: "Vill hitta någon som kan bygga ett varumärke"

Vimmerby Camping kan summera ett jättestarkt 2019. Nu vill man utveckla campingen ytterligare och söker en arrendator till restaurangen.
– Vi hoppas kunna hitta någon som vill arrendera den och bygga upp varumärket "Restaurang Nossen", säger Hampus Thorstensson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Årets säsong var den första för Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd efter övertagandet av Vimmerby Camping. Nu vill de utveckla campingen vidare – och söker en arrendator till restaurangdelen.

– Restaurangen var utarrenderad fram tills för sju, åtta år sen. När vi tog över kände vi att vi ville driva restaurangen själva, men arbetsbelastningen vi hamnar i under en säsong gör att det kan bli svårt att hänga med och göra restaurangen rättvis. Vi har lagt mycket energi på det, men det är svårt att hålla en jämn och hög kvalitet och det vill man när man Vimmerbys riviera som granne. Nu hoppas vi kunna hitta någon som vill arrendera den och bygga upp varumärket "Restaurang Nossen", säger Hampus Thorstensson.

De har börjat med att gå ut till branschen och nu breddar de sitt sökande en aning.

– Vi har lagt ut trådar till vänner i branschen för att se om det finns ett sug att synas med sitt varumärke. Man möter ju extremt mycket människor här, men det finns inget konkret än. Hittar vi inget där så kör vi en liten kampanj och riktad fråga till restauranger och krögare som är värda att driva restaurangen.

"Konstant utveckling"

Ambitionen är att restaurangen ska vara utarrenderad till sommarsäsongen 2020. 

– Campingen är i konstant utveckling och vi kollar över hur vi kan få till ännu bättre upplevelser för gästerna. Vi har en hög gästnöjdhet och är stolta över det, men vet också att vi kan göra det ännu bättre. Folk ska känna att de får en hundraprocentig upplevelse. Utvecklingen ska följa med resten av campingsäsongen och vi ser att vi får en längre och längre campingsäsong. Vi ska ha en fullserviceanläggning så ofta och så mycket som möjligt.

När hoppas ni att ni har hittat en arrendator?

– Det vore fördelaktigt om allt var spikat sista mars, men vi kommer inte vänta ut det. Hittar vi något innan som känns bra, så kommer vi köra. Den som driver restaurangen ska ha samma värderingar som vi har. Det ska vara ett team och ett lag. 

Deras första år blev en succé.

– Det har varit helt fantastiskt och inget som inte slog våra förväntningar. Vi är fascinerade över att det finns ett så bra samarbete mellan anläggningarna och vi är väldigt stolta över det Vimmerby levererar till gästerna i stan. Nu har vi haft vårt lektionsår och nu ligger utvecklingsåren framför oss. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: