Annons:

Sök

Annons:

Påsinitiativ ger femsiffrigt belopp till Erikshjälpen-projekt

Daniel Måledal på Erikhjälpen tar i hand med Mikael Sandström på Sandströms, som skänker 50 000 kronor till Erikshjälpens Bangladesh-projekt. Peter Magnusson, butikschef i Vimmerby, håller i checken. Foto: Ossian Mathiasson

Påsinitiativ ger femsiffrigt belopp till Erikshjälpen-projekt

Erikshjälpens Bangladeshprojekt har fått en fin summa pengar på 50 000 kronor från klädbutiken Sandströms medverkan i initiativet ”One bag habit”.
– Vi tycker att det passar rätt bra, säger Mikael Sandström, vd på Sandströms.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

För mer än ett år sedan klev klädbutiken Sandströms, som har sitt säte i Vimmerby och totalt tio butiker i södra Sverige, in som medlem i initiativet ”One bag habit”. Tillsammans med flera av de större företagen i Sverige tar Sandströms betalt för plastpåsarna där överskottet skänks i sin tur till välgörande ändamål och hållbar utveckling.

Sandströms påsinitiativ har inbringat 50 000 kronor som skänks till Erikshjälpens Bangladeshprojekt. 

– Vi tycker at det passar rätt bra att skänka påsöverskottet till Erikshjälpens projekt eftersom en hel del klädtillverkning sker där. Alla våra butiker är också försedda med klädinsamlingsboxar i samarbete med Erikshjälpen och det funkar jättebra. Kunder kan lämna begagnade kläder till återanvändning, säger Mikael Sandström. 

Minskad påsförsäljning

Han berättar att påsanvändningen har minskat radikalt i butiken med anledning av att de har börjat ta betalt för påsarna. 

– Försäljningen har sjunkit dramatiskt, det rör sig om 50-60 procent färre påsar som har gått ut genom dörren till våra butiker. Jag själv trodde att konsumenterna var vana vid att betala för påsar. Den sista påsen från förra årets 95-årsjubileum såldes för ett par veckor sedan så påskostnaden har bidragit till en rejäl minskning, säger Sandström. 

Daniel Måledal är ansvarig för Erikshjälpens företagssamarbeten och gläds över att Sandströms visar vägen med att skänka pengar till välgörande ändamål. 

– Vi är otroligt tacksamma för deras gåva. Det är långt ifrån självklart för företagare att göra något, det ger pengar till något gott samtidigt som man får in hållbarheten i form av klädinsamlingen. Det är fint med samarbeten som innehåller många olika delar. Jag hoppas att Sandströms initiativ kan uppmuntra andra företag till att göra mer för miljön och människor som har det tuffare än vad vi har det, säger Daniel Måledal. 

"Barns drömmar ska få liv"

I Bangladesh finns flyttbara skolor som stöttas av Erikshjälpen där skolbyggnader har byggts för att kunna monteras ned och byggas upp på en ny plats när öarna bryts sönder av översvämningarna.

– Vårt fokus ligger på att barns drömmar ska få liv. I detta projekt är det barn och familjer i Bangladesh som får glädje av pengarna. Det är ett svårt område eftersom öarna är uppbyggda på sand och ofta bryts sönder av översvämningarna. Då måste man snabbt kunna flytta hus och skolor och det har skapats skolbyggnader som kan monteras ned och byggas upp på en ny plats, säger Måledal. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: