Annons:

Sök

Annons:

Reformen av Arbetsförmedlingen skjuts fram ett år

Reformen av Arbetsförmedlingen skjuts fram ett år. Foto: Ossian Mathiasson

Reformen av Arbetsförmedlingen skjuts fram ett år

Regeringen skjuter upp reformen av Arbetsförmedlingen i ett år. Det skriver januariavtalets partier i ett debattinlägg på Aftonbladet Debatt.

Annons:

Från första början skulle reformeringen av Arbetsförmedlingen baseras på LOV, lagen om valfrihetssystem, men nu har partierna bakom januariavtalets ursprungliga inställning backat och vill göra förändringar. De vill bland annat inte att reformen ska vila på LOV. 

”Det är den eller de upphandlingsformer som är mest ändamålsenlig för respektive tjänst som ska användas, utifrån bl.a. de arbetssökandes behov, möjligheterna att åstadkomma en effektivare matchning, tjänstens syfte samt regionala och lokala förutsättningar. Kvalitet och kontroll ska vara styrande”, skriver statsminister Stefan Löfven, Miljöpartiets språkrör Per Bolund, Centerpartiets vikarierande partiledare Anders W Jonsson och Liberalernas Nyamko Sabuni i debattinlägget. 

Därför skjuts reformen fram

Partierna anser att tidsplanen för reformen ska förtydligas och justeras, vilket betyder att den skjuts fram ett år. 

”Det ger mer tid för att kvalitetssäkra reformen som ska ske ordnat och etapp för etapp. Vissa regelförändringar kan behöva finnas på plats 2021. Det huvudsakliga regelverket ska beslutas under mandatperioden för ikraftträdande under slutet av 2022. Det ska finnas förutsättningar för kontinuerlig utveckling och förbättring vid behov. Tidigare lärdomar samt goda erfarenheter från arbetet med fristående aktörer ska tas tillvara. Möjligheter för utvärdering och kontroll ska säkerställas. En arbetsgrupp med representanter för riksdags­partierna ska att ges möjlighet att följa arbetet”, skriver dem. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: