Annons:

Sök

Annons:

Tidigare äldreboende sålt – blir privatbostad

Det tidigare äldreboendet i Gullringen, Ådala, har sålts. Foto: Arkivbild

Tidigare äldreboende sålt – blir privatbostad

Ådala byggdes som ett äldreboende i Gullringen för 30 år sedan. Nu har kommunen sålt fastigheten till en privatperson. Prislappen landade på 1,2 miljoner kronor.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Äldreboendet Ådala i Gullringen byggdes av Vimmerby kommun 1990. I drygt 20 år fungerade det som äldreboende innan det stängdes och fastigheten stod tom i flera år. När flyktingströmmen till Sverige kulminerade valde kommunen att göra om det till boende för ensamkommande asylsökande barn. 

Men nu har det återigen stått tomt i ett antal år. Socialnämnden tog beslut om att sälja fastigheten för ett par år sedan och bland annat entreprenören Andrew Johnston, som driver Brännebro Kraft och är delägare i Mossebo Gästhem, visade intresse. Han beskrev då sina planer för ett hotell i fastigheten

Så blev det inte. Kommunen har nu sålt fastigheten till en privatperson för 1,2 miljoner kronor. Ådala har ett bokfört värde på cirka 500 000 kronor. 

– Vi har klubbat köpeavtalet i dag. Det har varit budgivning på det och det gick upp en del från buden som låg före jul. Vi har haft beslut sedan tidigare på att sälja men den köparen drog sig ur. Nu är det en ny köpare, säger Niklas Gustafsson (M), tillförordnad ordförande i kommunstyrelsen.

Någon verksamhet ska det inte bli i det tidigare äldreboendet.

– Det är tänkt som privatbostad. 

Totalt fanns tre budgivare i den här budomgången och två budgivare som bjöd mot varandra. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: