Annons:

Sök

Annons:

De satsar på cykelturism i filmlandskapet

Carina Eldåker och Carina Engqvist ligger bakom Cykla i Filmlandskapet Småland. Foto: Micael Rundberg

De satsar på cykelturism i filmlandskapet

Cykelturismen tar nu sitt steg in i Filmlandskapet Småland. I sommar kommer man nämligen kunna hyra cyklar vid Filmbyn i Mariannelund och ge sig ut på slingor förbi klassiska inspelningsplatser i skogarna runt Vimmerby.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är de båda entreprenörerna Carina Engqvist och Carina Eldåker som ligger i startgroparna med sitt projekt Cykla i Filmlandskapet Småland.

– Landskapet finns och vägarna finns. Vi gör egentligen inget nytt, utan paketerar och presenterar vad som finns och hur man tar sig dit, berättar Carina Engqvist

Cykelpark med 20 cyklar

– Nu bygger vi upp en cykelpark med ett 20-tal cyklar som kommer finnas vid Filmbyn i Mariannelund. Där erbjuder vi folk att hyra cyklar från klassiska Pilen om man inte har med sig en egen.

–  Man förbokar och betalar via vår hemsida – där väljer man också cykelstorlek, eventuell kärra, elcykel, barncykel med mera. Man kommer också ha möjlighet att boka lunchpaket, och vi tillhandahåller kartor över de olika cykelslingorna.

Framåt maj hoppas man att cyklarna ska stå klara för uthyrning i Filmbyn.

Fem olika slingor

Idén till Cykla i Filmlandskapet Småland fick Carina och Carina under just en cykeltur i området.

– Vi tog en sväng på 6,8 mil (tillika den längsta av de fem slingorna man har tagit fram) och då fanns det gott om tid att prata, skrattar Carina Engqvist.

– När vi passerade Katthult, som har 70 000 besökare varje år, Bullerbyn, som har 40 000 besökare, samt Filmbyn, insåg vi att det fanns ett frö till något här. De tre ligger på cykelavstånd mellan varandra, och knyts samman av vackra vägar och massor med sevärdheter och upplevelser på vägen. och det bästa av allt är att man tar det i sin egen takt.

Flera olika målgrupper 

Utöver familjer som vill komma till trakten och cykla, ser de båda initiativtagarna till projektet flera andra målgrupper.

– Dels har vi alla turister som besöker Astrid Lindgrens Värld, som kanske vill göra något annat en dag. Alla vi som bor här, som har allt det här runt knuten, är en viktig målgrupp, liksom företag som kan komma hit istället för att hålla kick off eller åka på spa någon annanstans, säger Carina Eldåker.

70-tal aktörer 

Längs de fem cykelslingorna har de båda kommit i kontakt med flera andra personer som vill haka på projektet, och man har nu en lista på mer än 70 aktörer som har kontaktats eller ska kontaktas.

– Vi försöker kratta manegen för folk som vill, eller som tror att de inte kan göra det själva. Vi ska nyttja och hjälpa varandra, och tillsammans skapa destinationen Cykla i Filmlandskapet Småland.

– Vi tänker samverkan och landsbygdsutveckling. Om vi vill leva och verka här måste vi skapa våra egna jobb, säger Carina Eldåker.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: