Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby kommun i tidsnöd - förlänger avtalet med Västervik

Carolina Leijonram, kommunchef i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Vimmerby kommun i tidsnöd - förlänger avtalet med Västervik

Ett år har gått, men Vimmerby kommun har ännu inte fattat beslut om hur räddningstjänstens framtida organisation ska se ut. Därför har man nu förlängt avtalet med Västerviks kommun rörande samverkan om räddnings- och säkerhetsskyddschef.

Annons:

I januari förra året sa Stefan Larsson upp sig som räddningschef i Vimmerby. Detta som en reaktion på olika uppfattningar om vilken väg räddningstjänsten i Vimmerby skulle gå, med vilka man skulle samverka och hur man skulle utvecklas.

En dryg månad senare beslutade en enig kommunstyrelse att tillfälligt köpa in tjänsten som tillförordnad räddnings- och säkerhetsskyddschef av Västerviks kommun.

Förlänger avtalet

När Stefan Larsson slutade i mitten av april tillträdde räddnings- och säkerhetsskyddschefen i Västervik, Joakim Jansson, samma tjänst i Vimmerby.

Ett drygt år har nu gått, och ännu har inte Vimmerby kommun tagit något beslut om en permanent lösning.  Därför skrevs en förlängning av avtalet med Västervik under för drygt två veckor sedan.

Förlängningen gäller till och med 30 april 2020.

– Att det blev just 30 april fanns det ingen större eftertanke bakom. Det gamla avtalet var på gång att gå ut, vi hamnade i lite tidsnöd, och är inte heller färdiga med utredningsuppdraget om hur vi ska jobba framöver. Vi var helt enkelt tvungna att lösa det för stunden, säger kommunchef Carolina Leijonram.

Tror du att ni kommer vara klara med utredningsarbetet till den 30 april?

 – Jag hoppas det, men av förklarliga skäl har det stannat upp lite nu. Vi jobbar parallellt och så mycket vi bara kan, men den organisationen det avser är nu fullt sysselsatt med covid-19. De är resurspersoner när verksamheten kommer under hård press.

Hur ser du på att det nu har gått över ett år sedan det första avtalet skrevs?

 – För närvarande tittar vi inte på något annat än den nuvarande lösningen, men Västervik måste också få svara på hur de ser på det, säger Carolina Leijonram.

– Utifrån ett Vimmerby-perspektiv söker vi en bra lösning för att säkra långsiktighet och säkerhet. Som små blir vi sårbara, och vi tycker att det har fungerat alldeles utmärkt det senaste året.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: