Annons:

Sök

Annons:

Han satsar på digital liveshow för barn – efter inställda konserter

Pidde P ordnar en digital liveshow på fredag för att få barn i rörelse under oroliga coronatider. Foto: Ossian Mathiasson

Han satsar på digital liveshow för barn – efter inställda konserter

Pidde P:s rörelsekonserter på Sveriges skolor har stoppats på grund av coronaviruset. På fredag satsar han på en direktsänd webbkonsert. 
”Jag vill få barnen att längta och tänka på något roligt i dessa oroliga tider. Jag hoppas att så många som möjligt kopplar upp sig och släpper loss där de befinner sig”, säger Pidde P i ett pressmeddelande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Petter Hedwall, även känd under artistnamnet Pidde P, har sedan 2019 turnerat med ”Rörelsesatsning i skolan” tillsammans med Riksidrottsförbundet i hopp om att öka rörelseglädjen hos svenska barn. 

I december förra året besökte Pidde P fyra skolor i Vimmerby kommun för att sprida rörelseglädje. Det blev en lyckad turné och han har sedan dess fortsatt att hålla skolkonserter med fokus på att inspirera barn att dansa och röra på sig. 

Med hänvisning till coronavirusets spridning och framfart ställdes flera skolkonserter in och det är många skolbarn som blir utan rörelse i vardagen när flera idrottsföreningar stänger ner sin verksamhet. 

"Kommer satsa allt"

På fredag förmiddag har han bestämt sig för att ha en digital liveshow ”Hela Sverige dansar” på sin Youtubekanal. 

”Barnen känns väldigt oroliga och därför vill jag göra denna gratiskonsert för dem. Konserten kommer vara för alla skolor, förskolor, sjukhus och barn som är hemma med mera. Skolor kommer köra storbildsskärmar så det ska bli rörelse bland alla elever. Jag kommer satsa allt, det ska kännas som att barnen är på spelningen”, säger Pidde P i ett pressmeddelande. 

Organisationen Generation Pep, som jobbar med kunskap kring barn och ungdomars hälsa, finns med och det gör även distrikten som ingår i Riksidrottsförbundet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: