Annons:

Sök

Annons:

Profilens förslag:

Profilen Wisam Salin lanserar nu ett intressant förslag för att hjälpa restaurangnäringen i Vimmerby. Foto: Jan Kraft

Profilens förslag: "Låt krögarna göra matlådor som säljs i butikerna"

Näringslivsprofilen Wisam Salim, numera ansvarig för Branäsgruppens restauranger och mat, kommer nu med ett förslag för att hjälpa krögarna i Vimmerby.
– Tanken är rätt så enkel, säger Wisam Salim.

Annons:

Många upplever en svår prövning nu under coronakrisen. Restaurangbranschen i Vimmerby är definitivt inte undantagen. 

Nu kommer Vimmerbyprofilen Wisam Salim med ett förslag som skulle hjälpa dem. Det är på sin Facebooksida som Wisam Salim föreslår att restaurangnäringen ska undersöka med matbutikerna om det skulle gå att ha lokalt producerade matlådor till försäljning.

– Tanken är rätt enkel. Om våra butiker kan tänka sig att tillhandahålla med kylutrymme så skulle restaurangerna kunna laga upp dagens lunchrätter eller även middagsrätter, som man då har kylt i butikerna och butiksbesökarna kan köpa för att sedan värma upp hemma. Det skulle även spara tid för folket när man väl kommer hem som bara kan värma i stället för att ställa sig vid spisen, säger Wisam Salim.

"Måste hitta nya lösningar"

Han säger att man även skulle kunna frysa in och bunkra upp beroende på rätter. 

– Detta gör att man skulle kunna samla samtliga restaurangers matlådor i en butik och varje restaurang får kickback på sålda lådor eller om butiken väljer att köpa in rätterna. Givetvis måste man följa restriktionerna med en enkel märkning för varje rätt med innehållsförteckning och tillagningsdatum. Man måste hitta nya lösningar och sätt att komma åt marknaden igen. Alla går till matbutiken, men motsatsen gäller för restaurangerna. Varje intäk räknas och jag är medveten om att alla vill köpa restaurangmat, men beteendet har ändrats för tillfället gällande att gå ut och vistas bland folk. 

Vad tror du att det skulle betyda för restaurangerna?

– Det skulle betyda massor såklart att få ett flöde på omsättningen. Kan vi alla hjälpas åt att ta den lådan i stället för att laga eller överraska sin granne, svärföräldrar eller kollega så gynnas alla i den kedjan. Vi ska inte heller glömma bort att köpa exempelvis köttdetaljer eller mjölk från lokala producenter i stället för produkter som dessutom fraktats långt. Dessa kristider sätter perspektiv på hur beroende vi är av mat i regionen och Sverige.

Har du fått någon respons på ditt inlägg?

– Många tummar och hjärtan. Jag hoppas krögarna tycker att det är en bra idé och även butikerna. Det krävs nog att parterna samarbetar och hjälps åt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: