Annons:

Sök

Annons:

Nya riktlinjer till äldre i coronakrisen – undvik bussar och butiker

Äldre bör begränsa sina fysiskt nära kontakter med andra och undvika bussar och butiker, enligt Folkhälsomyndighetens senaste riktlinjer. Foto: Pixabay/Genrebild

Nya riktlinjer till äldre i coronakrisen – undvik bussar och butiker

Ytterligare begränsningar kommer för att minska spridningen av coronaviruset. Det innebär nya riktlinjer för matbutiker, idrottsrörelsen och kollektivtrafiken. 

Annons:

Socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson presenterade flera nyheter i kampen mot coronaviruset på onsdagen.

Enligt de nya allmänna råden bör större sociala sammanhang undvikas och personer över 70 år bör vara särskilt försiktiga. 

”Var och en i Sverige har ett ansvar för att förhindra spridning. De nya allmänna råden innebär att man bör undvika större sammanhang där flera personer träffas, som fester, bröllop och andra tillställningar. Det är också viktigt att människor håller avstånd till varandra på exempelvis idrottsplatser, gym, köpcentrum, i kollektivtrafiken med mera”, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör, till FHM:s hemsida. 

Äldre ska inte besöka butiker

Folkhälsomyndigheten betonar att personer över 70 år och de som tillhör andra riskgrupper bör begränsa sina fysiskt nära kontakter med andra och undvika att åka med kollektivtrafik, handla i butiker som matvarubutiker och apotek eller vistas på andra platser där människor samlas. 

Det finns numera tydliga rekommendationer om att undvika att samlas till årsmöten och andra liknande föreningsaktiviteter samt skjuta upp alla former av tävlingsverksamhet samt träningsmatcher. Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus men matcher ska skjutas upp om det är möjligt. 

Ett annat nytt allmänt råd är att butiker, köpcentrum och gallerior bör begränsa antalet kunder som vistas i lokalen samtidigt. I kollektivtrafiken bör antalet resenärer och turer också begränsas så att trängsel kan undvikas.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: