Annons:

Sök

Annons:

Stans äldsta affärsinnehavare håller stängt nästa vecka

Vivi Möller håller Rosenkransen stängt under kommande vecka. Foto: Josefine Antonsson

Stans äldsta affärsinnehavare håller stängt nästa vecka

Vimmerbys äldsta affärsinnehavare Vivv Möller kommer hålla Rosenkransen stängt under kommande vecka med anledning av coronavirusets utbrott. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den färgstarka och hemtrevliga Vimmerbybutiken Rosenkransen, som har drivits av den pigga 80-åringen Vivi Möller i nästan 30 år, kan inte besökas nästa vecka. 

– Det stämmer. Jag har insett min tillhörighet, att jag är i en riskgrupp med tanke på min ålder. Jag har bestämt mig för att hålla stängt under nästa vecka, det vill säga påskveckan. Sedan får man avvakta nya rekommendationer, det är en ny värld som vi lever i, säger Vivi Möller till Dagens Vimmerby. 

"Annars rätt blåögd"

Fram till i dag, lördag, har hon haft öppet precis som vanligt men från och med måndag är dörren igenbommad. 

– Jag vet inte hur jag ska göra, det är jättesvårt. Jag är annars rätt blåögd och tycker att det borde gå om man står en bit ifrån varandra samtidigt som ingen nyser eller snorar. Men det är riskabelt och smittan kan spridas på andra sätt. Jag tar ett nytt beslut i slutet av nästa vecka beroende på hur situationen förändras, säger Vivi Möller. 

I Dagens Vimmerbys förra julmagasin meddelade Vivi Möller att hon har planer på att trappa ner. 

– Butiken ska upphöra och kontraktet är uppsagt till den 30 juni, det är bestämt. Det blir samtidigt att man våndas. Om ingen annan hänger på låset så blir säkert fastighetsägarna tacksamma om jag kör en eller två månader till över sommaren. Men kommer det inga turister så blir det svårt, det hänger i luften. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: