Annons:

Sök

Annons:

Lyckad start på projektet –

Hampus Thorstensson, Anna Pettersson och Aina Wiger konstaterar att starten för Vimmerby Kraftsamlar varit lyckad. Foto: Pressbild

Lyckad start på projektet – "Fått ett otroligt gensvar"

I torsdags på börjades utskickningen av 3 000 brev till alla i kommunen som är över 70 år. Brevet innehöll ett presentkort och en uppmuntran i den svåra situation som många äldre befinner sig i. 

Annons:

Starten på Kraftsamling Vimmerby – projektet som finansieras med en miljon av Kamradstiftelsen – beskrivs som lyckad.

– Vi har fått ett helt otroligt gensvar på dom första 600 breven som skickats ut. Över 450 registrerade presentkort första dagen. Nu kommer resterande brev att delas ut i omgångar. Sista breven ska vara ute i början av nästa vecka, säger Hampus Thorstensson, projektledare, i ett pressmeddelande. 

Brevet innehåller en värdecheck som är giltig fram till 30 april, men som kan bytas mot ett presentkort som gäller från 1 maj till 31 december.

– Syftet med projektet är flerdelat. Vi vill så snabbt vi kan dra vårt strå till stacken och fylla på likviditet hos våra butiker och restauranger, därav kort deadline på värdechecken. Därefter har man resten av året på sig att utnyttja presentkortet utan stress eller risk för att exponeras för viruset. Hittills har över 40 butiker fått bokade presentkort på sig. Otroligt kul att se, säger" Anna Pettersson. 

"Kan dementeras för gott"

Den digitala hanteringen av presentkortet tycks ha fungerat väl.

– Myten om att äldre inte kan hantera modern teknik kan härmed dementeras för gott. Det blir intressant att se slutresultatet när alla brev är ute och det kommer att ligga till grund för dom fortsatta stegen i projektet, säger Marcus Alsér. 

Nästa steg i projektet är ännu inte kommunicerat. 

"Det kommer bli en kombination av ungt entreprenörskap, stödja det lokala näringslivet, fortsätta ge guldkant och uppskattning till våra 70+:are samt modern teknik, i en härlig kombination. Styrgruppens motto är detsamma som Ingvar Kamprads – ”Det mesta är ännu ogjort, underbara framtid!”", skriver man i ett pressmeddelande. 

Fakta

Kraftsamling Vimmerby

Ingvar Kamprad värnade om äldres välmående, entreprenörskap och en levande landsbygd. Genom Familjen Kamprads stiftelse har Vimmerby i en tid då äldre isoleras och många entreprenörer tappar intäkter fått finansiering för att testa ett nytt koncept där livskvalité för äldre kombineras med innovativt entreprenörskap.

Vimmerby kommun har erhållit bidraget på 1 miljon kronor som oavkortat ska gå till äldre och samtidigt hjälpa entreprenörer inom handel, restaurang- och besöksnäring. Projektet drivs av #vimmerbytillsammans genom Företagarna Vimmerby, Vimmerby Fastighetsklubb, Vimmerby Handel, Vimmerby Turistbyrå samt Vimmerby kommun. Projektet finansieras helt av Familjen Kamprads stiftelse.

I styrgruppen ingår: Hampus Thorstensson, Kristina Alsér, Thomas Svärd, Jacob Käll, Joacim Johansson, Aina Wiger, Anna Pettersson och Marcus Alsér.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: