Annons:

Sök

Annons:

Efter dödsfallen – regeringen stärker äldrevården med miljardbelopp

Kompetensen inom äldreomsorgen ska stärkas med hjälp av regeringens nya satsning. Foto: MostPhotos

Efter dödsfallen – regeringen stärker äldrevården med miljardbelopp

I dag presenterade regeringen en ny satsning på den svåra situationen inom äldreomsorgen. 2,2 miljarder satsas för att personalen ska få betalt för utbildning. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Pengarna ska alltså gå till att stärka kompetensen inom äldreomsorgen. 

"Ett äldreomsorgslyft genomförs som innebär att anställda inom äldreomsorgen ska erbjudas betald utbildning på arbetstid. Det möjliggör fler fasta anställningar. Staten kommer att finansiera kostnaden för den tid den anställde är frånvarande på grund av studier. Satsningen omfattar 2,2 miljarder kronor under 2020 och 2021", skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Alldeles nyss hölls även en presskonferens med regeringen och dess samarbetspartier: 

– Vi kan berätta om ett äldreomsorgslyft som görs med våra kommuner. 10 000 fler undersköterskor och vårdbiträden kan kompetensutvecklas och vidareanställas. Det blir ett sätt att växla karriär och gå in i ett nytt yrke. Det är en möjlighet för personal inom äldreomsorgen att utbilda sig till vårdbiträde eller undersköterska på betald arbetstid. Det är en väg in i fler fasta anställningar i den här sektorn, sa Emil Källström, ekonomisk-politisk talesperson i Centerpartiet.

– 10 000 platser är väldigt mycket, det är väldigt många människor som får möjlighet att utbilda sig till bristyrken och utveckla sin kompetens, säger Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson i Liberalerna.

Satsningen väntas påbörjas under det andra halvåret av 2020.

– Det ska bli tryggare och bättre självklart för de som arbetar inom äldreomsorgen men också för de som får vården, sa Magdalena Andersson (S). 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: