Annons:

Sök

Annons:

  • Stort stöd för familjen från samhället:

    Dennis Fransson och Anna Nilsson är båda engagerade i familjens situation. Foto: Simon Henriksson

  • Stort stöd för familjen från samhället:

    Många står bakom familjen i Storebro.

Stort stöd för familjen från samhället: "Herregud, barnen pratar ju småländska"

Stora delar av Storebro sluter upp bakom den utvisningshotade familjen Eshetu. Anna Nilsson har startat en insamling för familjen.
– Jag ber för att de ska få stanna, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Biniam Eshetu och hans familj riskerar att utvisas från Sverige till Etiopien. Detta trots att de varit i landet i nio år och den yngsta sonen, Gabriel, är född här. 

Nu sluter stora delar av Storebro upp bakom familjen. Anna Nilsson har tagit initiativet till att starta en insamling för att hjälpa dem.

– Framför allt är det för att jag känner både Biniam och hela hans familj. Sami (deras äldsta son) och min son är jättebra vänner, de umgås nästan dagligen. Jag har alltid tyckt bra om familjen och de har alltid ställt upp för alla. De har visat att de är viktiga för både Storebro och Storebro IF och de har alltid gjort rätt för sig. Därför blir jag väldigt ledsen, säger hon.

På ett dygn har hon fått in 5 000 kronor.

– Vi måste skaffa oss hjälp för att kunna överklaga. Vi har samlat in pengar för att få mer juridisk hjälp, då vi behöver experter om vi ska kunna överklaga. Det har kommit in pengar från både okända och kända. Det är en massa folk som har ställt upp och jag trodde inte att jag skulle få ett sånt här stöd på ett dygn. 

Tacksam för stödet

Anna Nilsson säger att hon är väldigt tacksam för det stöd Storebro visar för familjen.

– Och då inte bara ekonomiskt, utan de har ställt upp på andra sätt också och finns där för familjen och barnen. All hjälp är uppskattad.

Tror du att det kan gå att få beslutet ändrat?

– Jag hoppas verkligen det. Vi ber och tror på att de ska få stanna. Det här är andra gången en kompis till min son ska utvisas. Första gången blev de utvisade och det var väldigt sorgligt. Jag hoppas att vi kan göra något för att stoppa det här. 

"Pratar ju småländska"

Dennis Fransson är ledare för ett av Storebro IF:s ungdomslag och är också med i kampen.

– Han (Biniam) har alltid varit engagerad och varit här i många år. Han har varit med på träningar och matcher och nu leder han tillsammans med min syster det yngre laget. Jag har tränat den äldsta sonen i sex år. Biniam har varit här i nio år och inte fått jobba eller någonting, utan bara fått vänta och vänta. Bara det är värt en medalj. Han har hjälpt många människor ideellt, med att handla åt dem och hjälpt dem att flytta. För det tar han inte emot några pengar, så han har ett stort hjärta, säger Dennis Fransson.

Vad tänker du om hur Migrationsverket resonerar?

– Jag är väldigt dåligt insatt i sådana regler och lagar, men just att det gått nio år och att de är så rotade i samhället, det är inte klokt. Ett beslut kan inte dröja så länge. Herregud, barnen pratar ju småländska. De vet inget annat än det här.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: