Annons:

Sök

Annons:

NYTT DÖDSFALL I COVID-19 I LÄNET

För tredje dagen i rad har ett nytt dödsfall i covid-19 inträffat på länets sjukhus. Foto: MostPhotos

NYTT DÖDSFALL I COVID-19 I LÄNET

Under en längre tid låg dödstalet på länets sjukhus fast vid 24 stycken. Senaste dagarna har flera nya dödsfall inträffat och i dag rapporterar Region Kalmar om ytterligare ett.

Annons:

Det innebär att det nu är 28 personer som avlidit i bekräftad covid-19 på länets sjukhus. Siffran utgör en mindre del av det totala antalet dödsfall i pandemin. Enligt Socialstyrelsens dödsorsaksregister hade 52 personer i länet dött i covid-19 den 10 juni, varav fem i Västerviks kommun.

Få nya bekräftade fall

När det gäller antalet bekräftade fall är ökningen liten och stannar vid tre stycken. Totalt är nu 536 personer i länet bekräftat smittade. Antalet nya tester jämfört med i går är 32 stycken och totalt 5 636.

19 vårdas på sjukhus, varav fyra på intensiven och tre med respirator. Två personer från andra län får vård av Region Kalmar. 199 patienter har skrivit ut från sjukhusen, en mer än i går.

För kommunerna i norra länet rapporteras inga nya fall, utan Västervik ligger kvar på 60, Oskarshamn på 30, Hultsfred på 17 och Vimmerby är under tio.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: