Annons:

Sök

Annons:

  • Vädjar till regeringen: vill se helt annat stöd till företagen som drabbas

    Jacob Käll och Karin Helmersson har i ett brev framfört att besöksnäringen ska ha ett särskilt stöd på grund av Corona.

  • Vädjar till regeringen: vill se helt annat stöd till företagen som drabbas

    Karin Helmersson Foto:privat

Vädjar till regeringen: vill se helt annat stöd till företagen som drabbas

I ett brev till näringslivsdepartementet framför Jacob Käll, kommunalråd, och Karin Helmersson, ordförande Regionala utvecklingsnämnden, kritik mot de företagsstöd som regeringen har beslutat. 

Annons:

I ett brev till näringslivsdepartementet har Jacob Käll, kommunalråd Vimmerby (C) och Karin Helmersson, ordförande Regionala Utvecklingsnämden, framställt ett önskemål om att omställningsbidragen till företagen ska ses över. I och med Covid-19 har regeringen lovat stöd till företag som har haft minskad försäljning och omsättning under mars och april i år jämfört med förra årets siffror.

Med tanke på att besöksnäringen inte faller under den cykeln utan är säsongbetonad framgår det i brevet att bidraget slår fel mot branschen i regionen. 

– Astrid Lindgrens Värld fick stänga för säsongen. Det är svårt att ha åsikter om de restriktioner som har getts men vi vill belysa är att det måste finnas ytterligare ett stöd som riktar sig till besöksnäringen. Besöksnäringen drar igång nu och det är nu de behöver bidragen, säger Karin Helmersson, ordförande.

– Vi vill lyfta frågan om att ha särskilda stöd till besöksnäringen, säger Jacob Käll, Kommunalråd Vimmerby. 

Vill bjuda in politiker

De ställer sig också frågan hur det blir nästa år. 

– Vi vill bjuda in folk från både regional och nationell nivå för en diskussion om framtiden. Vi vet ju inte hur länge det här kommer att hålla på, säger Jacob Käll. 

Han tycker att restriktionerna mot Astrid Lindgrens Värld är lite knepiga. 

– En biograf kan sälja biljetter till fyra olika salonger utan problem men ALV får inte ha flera föreställningar samtidigt, det är klart: då faller deras idé. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: