Annons:

Sök

Annons:

Profilen satsar på sin dröm med ny verksamhet:

Profilen Kim Wickström startar ny verksamhet. Foto: Arkivbild

Profilen satsar på sin dröm med ny verksamhet: "Intresserad av människans hjärna"

Kim Wickström, 32, är en välkänd profil i Vimmerby. Nu väljer han att starta NKraft som ett nytt projekt.
– Det har varit min dröm länge, säger han.

Annons:

I många år har Kim Wickström drivit Boston Clothing i Vimmerby. Nu drar han igång ett sidoprojekt parallellt med det. NKraft heter hans nya satsning som personlig tränare. 

– Det har varit min dröm länge egentligen att bli personlig tränare eller hälso- och livscoach. Jag kommer att satsa på det här vid sidan av Boston och får se hur mycket tid det kräver. Jag kanske går över mer och mer till det här, vi får se, säger Kim Wickström. 

Det nya projektet lanserade han i helgen. 

– Det kan handla om både personlig träning eller träning i grupp. Gruppträningen är mer fysisk, som kondition- och stationsträning med allt från styrketräning, fyspass och konditionspass. Men det är också mental träning. Mår man dåligt mentalt eller vill ta nästa steg mentalt, så ger jag tips på hur man mår bra och hjälpa till att uppnå olika mål. 

"Gillar att hjälpa till"

Kim Wickström säger att han har varit väldigt intresserad av träning i hela sitt liv. 

– Sedan är jag också väldigt intresserad av människans hjärna, hur vi agerar och tänker i olika situationer. Jag tycker att det är väldigt intressant med personlig utveckling och hur mycket vi själva kan påverka hur vi mår och hur mycket kraft som finns inombords. Många tänker negativt och det är ju en form av depression i hela samhället just nu. Då gillar jag att hjälpa till. 

Hur tänker du kring den mentala biten där?

– Det är ju från person till person beroende på vem man träffar. Det blir väldigt individuellt. Om man tittar på en vanlig idrottare kontra en elitidrottare är den mentala biten det största. Likaså när det gäller chefer. En del chefer har tagit sig långt för att de tänker rätt. Många inser inte sin egna kapacitet och de flesta är mycket bättre än de tror. Men det kommer vara väldigt individanpassat, säger han och fortsätter:

– Jag är ingen psykolog, men det jag kan är idrott och sedan har jobbat mycket med affärsverksamhet. Jag försöker lära ut och lyssna på det jag kan, och gör så gott jag kan utifrån det jag har lärt mig. Jag har lite småutbildningar i ryggen, men mycket handlar om livserfarenhet. 

"Var redo nu"

Att han väljer att starta just nu beror inte enbart på coronapandemin. 

– Jag kände att jag var redo nu. Jag har tänkt på det jättelänge, innan Boston startades också. Nu är det dags känner jag. Driver man ett företag hinner man inte så mycket mer än sin egen business, men nu under corona har jag fått lite mer tid till nya tankar och idéer. Det är då man utvecklas. 

Vad tror du om intresset?

– Jag tror att det finns ett stort behov av att må bra. Många känner kanske att de inte gör det. Jag tycker bara att det är roligt, jag gör inte det här för att tjäna pengar. Det är mer som en hobbyverksamhet vid sidan av och kan jag hjälpa någon är det kul. Behovet blir bara större och större. 

Kim Wickström kommer köra igång direkt.

– Jag håller på och fixar med en Facebook- och Instagramsida för att bygga upp lite. Men jag är igång nu, så man kan kontakta mig. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: