Annons:

Sök

Annons:

Senaste siffrorna: så många är smittade i länet

Foto: MostPhotos

Senaste siffrorna: så många är smittade i länet

Region Kalmars dagliga uppdatering av covid-19-läget släpptes nyss. Det är fortsatt en måttlig ökning av antalet bekräftade fall. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Antalet smittade i bekräftad covid-19 i Kalmar län, som provtagits inom hälso- och sjukvården, ligger på 637. Det är ett oförändrat antal jämfört med gårdagens siffror. 8 627 prover, cirka 80 fler än i går, har analyserats i regionens provtagning.

Antalet självtest i länet fortsätter öka. Av 3 745 beställda självtest har 2 764 analyserats av företaget InfoSolutions. Totalt är antalet positiva självtest uppe i 109, tre fler än i går.

Fyra personer, lika många som i går, vårdas på sjukhus. Ingen person är i behov av intensivvård, precis som i går. Under det senaste dygnet har ingen person blivit utskriven från länets sjukhus, totalt handlar det om 231 stycken.

Fortsatt är det 31 personer som avlidit till följd av covid-19 på länets sjukhus.

Fler fall

Men från och med i måndags ändrade regionen sin coronarapportering när det gäller fall per kommun. Nu räknas även egenprovtagningen in – och det ger stora skillnader för en del kommuner, framför allt Vimmerby. 
Västerviks kommun har 93 fall (92 i går), Hultsfreds kommun 22 fall (22 i går) och Vimmerby kommun 33 (26 i måndags och 32 i tisdags). Kalmar har flest med 259 och Oskarshamn har 62.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: