Annons:

Sök

Annons:

Rekordfå drunknade i juli - inga kvinnor fick sätta livet till

Rekordfå personer omkom i drunkningsolyckor under juli månad i Sverige. Foto: Pixabay

Rekordfå drunknade i juli - inga kvinnor fick sätta livet till

Aldrig under 2000-talet har så få personer dött i drunkningsolyckor under en julimånad i Sverige som i år. Det visar ny statistik som presenterades igår.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Juni 2020 noterades det högsta antalet drunkningsolyckor i Sverige under hela 2000-talet, då 27 personer miste livet.

När Svenska Livräddningssällskapet igår redovisade siffrorna för juli, så är det precis tvärtom – aldrig tidigare under 2000-talet har så få personer dött i drunkningsolyckor under en julimånad.

Kallare temperatur och mer nederbörd 

Normalt sett är juli den mest olycksdrabbade månaden på året med ett medeltal på 26 som omkommer i drunkningsolyckor. De preliminära siffrorna för juni 2020 visar att tio personer fick sätta livet till.

”Att antalet omkomna i juli är relativt lågt kan till viss del förklaras med att juli 2020 enligt SMHI varit kallare och haft mer nederbörd än normalt i nästan hela landet”, skriver Svenska Livräddningssällskapet i ett pressmeddelande.

Inga kvinnor som omkom

Fördelat på ålder och kön, så var nio av de tio omkomna vuxna män (sex mellan 18 och 59 år, samt tre över 60 år). Den tionde avlidna personen var också av manligt kön, men under 18 år.

I Kalmar län omkom ingen person genom drunkning under juli månad, enligt Svenska Livräddningssällskapets statistik.

Statistiken till trots passar SLS på att skicka ut en varning nu när högsommarvärmen sveper över oss igen. Det är i samband med fint väder och bad som många av olyckorna händer. Så se till att vara försiktiga där ute!

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: