Annons:

Sök

Annons:

HULTSFRED KOMMUNS MEDARBETARE ERBJUDS ANTIKROPPSTEST

Hultsfred kommun erbjuder sina medarbetare gratis antikroppstest. Foto: Arkivbild

HULTSFRED KOMMUNS MEDARBETARE ERBJUDS ANTIKROPPSTEST

En allmän antikroppstestning i länet är veckor bort. Nu tar Hultsfred ett eget initiativ och erbjuder alla medarbetare att testa om de har haft covid-19.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Testet kommer vara gratis och frivilligt. Resultatet kommer enbart medarbetaren själv få reda på. Satsningen görs som en del av att öka kommunens attraktionskraft som arbetsgivare. 

”Syftet är att de medarbetare som misstänker att de haft covid-19 ska få en chans att ta reda på om de har antikroppar, och därmed kan träffa till exempel nära och kära som tillhör en riskgrupp på ett annat sätt än tidigare”, skriver kommunen på sin hemsida.

– Även om det fortfarande råder en viss osäkerhet kring graden av immunitet vid antikroppar och hur många som utvecklar antikroppar vid genomgången covid-19 tror vi ändå att det skulle vara en lättnad för många att få veta att de haft sjukdomen. Då kan de också umgås på ett annat sätt med nära och kära som tillhör en riskgrupp. Vi vill därför ge våra medarbetare denna möjlighet, säger Hans Andersson, personalchef.

Alla medarbetare erbjuds att testa sig vid ett tillfälle hos en privat vårdgivare eller via Hultsfreds kommuns företagshälsovård, och erbjudandet gäller fram till den 30 november.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: