Annons:

Sök

Annons:

Nya skyltar i gamla delen av Vimmerby stad:

Fastighetsägarna i gamla delen av Vimmerby har fått nya skyltar. Främre raden: Anne-Marie Kahnlund Hällmer, Annika Svarén och Mayvor Karlsson. Bakre raden från vänster: Gunnar Leander, Sven Kask, Conny Johansson, Leif Larsson och Gunilla Gustafsson från Stadsmuseet Närketergalen. Foto: Simon Henriksson

Nya skyltar i gamla delen av Vimmerby stad: "Lite av paradgatan"

Nu blir det nya skyltar i de gamla delarna av Vimmerby stad. Kommunen har köpt in skyltar med historiska fakta och skänkt till fastighetsägarna.
– Det här är något som kommunen är stolt över, säger Gunilla Gustafsson, museiföreståndare på Näktergalen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I mitten av 1990-talet delade Vimmerby kommun ut skyltar med namn och byggnadsår på ett 50-tal av de äldre fastigheterna på Storgatan, Stångågatan och Båtmansbacken. Då var det efter en inventering av gamla Vimmerby. 

Det här blir därmed andra gången kommunen delar ut liknande skyltar.

– De här gamla delarna av Vimmerby är lite av stadens ansikte utåt och något som kommunen är väldigt stolt över, det är lite av paradgatan. Både Vimmerbybor och besökare flanerar mycket i de här kvarteren. Därför är det roligt att kunna lyfta fram uppgifter om de olika byggnaderna, men vi tycker inte att vi kan kräva av fastighetsägarna att de ska köpa nya skyltar när de gamla börjat se slitna ut. Det här ger också en möjlighet för alla att ha en enhetlig, snygg skylt. Men man får sätta upp dem själv och sedan underhålla dem, säger Gunilla Gustafsson. 

"Blir finare"

Det är 90-talets inventering av gamla Vimmerby som ligger till grund för de nya skyltarna också. 

– Vi har följt den inventeringen strikt när vi valt ut vilka fastigheter som som ska få skylt, så det inte kan bli någon diskussion.

Även flera av fastighetsägarna ser fram emot de nya skyltarna. 

– Gatubilden blir finare med de här skyltarna. Det gör att man kan få trevligt samtal med en turist. Många stannar och tittar in i fönstren, läser på skyltarna och ibland stannar de och frågar något, säger Thomas och Annika Svarén.

Leif Larsson tycker också att fastighetsägarna själva har ett ansvar.

– Vi har något unikt här och då innebär det också ett ansvar. Det är något viktigt. 

Fastighetsägarna är också överens om att det är sällan någon vill något ont när de blir lite väl nyfikna.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: